Cumhuriyet Mitingi TBMM gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, 14 Nisanda Tandoğan Meydanında yapılan Cumhuriyet Mitingini soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Şimşek, Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "TRT'nin, dünyanın en büyük haber ajanslarının haftanın olayı olarak duyurduğu 14 Nisandaki dev mitingi canlı yayınlamamasının nedeni, mitingin AKP'yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alması mıdır?" diye sordu.

TRT'nin bu mitingi canlı yayınlamaması ve haber bültenlerinde mitinge çok yer vermemesi konusunda TRT yönetimine bir telkin veya uyarı olup olmadığının açıklanmasını isteyen Şimşek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Mitingin yapıldığı gün TRT Haber Dairesi Başkanlığına İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun geldiği iddiası doğru mudur? Bakan, TRT'ye sansür amaçlı mı gitmiştir?

TRT'nin 3 canlı yayın aracının miting alanında bulunmasına rağmen, bu canlı yayın araçlarının kullanılmamasının nedeni nedir? TRT kameramanları tarafından miting alanında alınan görüntüler bir yere gönderilmiş midir?"

Berhan Şimşek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de "Müsteşarınızla birlikte TRT Haber Dairesi Başkanlığına gittiğiniz yönündeki iddialar doğru mudur?" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber