100 bin kişi aynı anda İstiklal Marşı okuyacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FETHİYE Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik Şöleni'nde 100 bin kişinin aynı anda İstiklal Marşı'nı okuyacağı bir organizasyon hazırlıyor.

Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı'nın her yıl 19 Mayıs'ta düzenlediği ve bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilecek olan Gençlik Şöleni'nde, İstiklal Marşı'nın aynı anda 100 bin kişi tarafından okunması hedeflendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Saatcı, bu denemenin önümüzdeki yıl resmi hale getirileceğini, gerekli başvuruların ardından Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için çalışma yürüteceklerini kaydetti.

Gençlik Şöleni'ne Muğla ve ilçelerindeki tüm gençlerin özel otobüslerle getirilip, geri götürülmesinin planlandığını kaydeden Başkan Saatcı, ?100 bin kişi coşkulu şekilde, ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı'mızı Piyanist Tuluğhan Uğurlu yönetiminde söyleyecek. Bu etkinlik, Gençlik Şöleni'nin Türkiye'de büyük ses getirmesi ve turizm sezonu öncesi Fethiye'nin iç turizmde tanıtımının yapılması açısından çok önemli? dedi.

100 bin kişinin aynı anda İstiklal Marşı'nı okuma denemesi, Fethiye'nin en büyük açık hava alanı olan Salı Pazarı Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber