Samsun Büyükşehir Beldiyesi'ndeki jandarma operasyonuyla ilgili soruşturma sürüyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'daki jandarma operasyonuyla ilgili soruşturma sürüyor

Samsun'da jandarma ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dün aralarında Büyükşehir Belediyesinin 2 üst düzey yöneticisi, bir parti yöneticisi, akaryakıt işiyle uğraşan çok sayıda iş adamının da bulunduğu 40'ı aşkın kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Samsunspor'a zorla bağış alınması ve bazı akaryakıt istasyonlarına imara aykırı ruhsat verildiği iddialarıyla ilgili başlatılan ve teknik takip sonucu olaya karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlarla ilgili soruşturma devam ediyor.

Dün başlatılan soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan bazı iş adamlarının, serbest bırakıldığı öğrenildi.

Aralarında Büyükşehir Belediyesinin iki üst düzey yöneticisinin de bulunduğu 30 kadar kişinin sorgusu ise devam ediyor.

Atakum beldesindeki İl Jandarma Komutanlığında gözaltına bulunanların yarın mahkemeye sevk edilebilecekleri bildirildi.

-BAŞOĞLU'NUN AÇIKLAMASI-

Bu arada, Samsunspor Kulübü Başkanı Mazhar Başoğlu da bilgisine başvurulmak üzere İl Jandarma Komutanlığına davet edildi.

Başoğlu, davet üzerine İl Jandarma Komutanlığına gittiğini, ancak ifadelerine başvurulanların yoğunluğu nedeniyle ifade veremeden geri geldiğini bildirdi.

Başoğlu, ''Bu olay Samsunspor'a inanılmaz boyutlarda zarar vermiştir. Belki bundan sonra Samsunspor yok olacaktır. Ama bunun sorumluları Samsun halkına bunun hesabını vermek zorundadır'' diye konuştu.

Jandarma ekiplerinin başlattığı soruşturma kapsamında, dün aralarında Büyükşehir Belediyesinin iki üst düzey yöneticisi ile akaryakıt işiyle uğraşan çok sayıda iş adamının da aralarında bulunduğu 40'ı aşkın kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber