20 Nisan 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 20 Nisan 2007- Cuma

1- Dünya çocukları Ankara'da...

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney ve beraberinde 29. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan konuk ülke ve evsahibi çocukların temsilcileri ile lider ve rehberlerden oluşan heyeti ayrı ayrı kabul edecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Haris Slajdziç ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

3- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı'nın açılışına katılacak.

4- ABD'nin Irak Koordinatörü David Satterfield, bölge gezisi çerçevesinde Ankara'da temaslarda bulunacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara'da, TODAİE'nin işbirliğiyle KKTC Lefke Avrupa Üniversitesinde "Akdeniz ve Ortadoğu Araştırma ve Eğitim Merkezi" kurulmasına ilişkin protokolün imza törenine katılacak.

6- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin "Yönetim ve Liderlik Kampı"nda konuşacak.

7- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) ile ilgili basın toplantısı yapacak.

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Burdur'un Bucak ilçesinde iş adamlarıyla bir araya gelecek.

- Tüzmen, daha sonra Burdur Valiliği, Burdur Belediye Başkanlığı ve partisinin Burdur il başkanlığını ziyaret edecek, ayrıca Burdur Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya katılacak.

9- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon'da köy muhtarlarıyla bir araya gelecek.

10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da, TCDD'ye ait yeni mobil demiryolu araçlarının hizmete verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katılacak.

11- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul'da gıda güvenliği olumlu görülen gıda işyerlerine şükran belgesi ve plaket takdim törenine katılacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Düzce'nin Cumayeri ilçesinde düzenlenen rafting festivaline katılacak, Bilecik Müzesi'nin açılışını gerçekleştirecek.

13- Kuveyt Maliye Bakanı Bader Mishari Al Humaidhi başkanlığında, aralarında Adalet ve Evkaf ve Sağlık bakanlarının da bulunduğu heyet, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasını (İMKB) ziyaret edecek.

- Heyet üyeleri daha sonra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) vereceği yemeğe katılacak.

14- Malatya'da yayınevindeki cinayetlerle ilgili gelişmeler izleniyor.

- CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in başkanlığındaki heyet, Malatya'ya gidecek.

15- Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, Türk Ticaret Yasası Tasarısı'yla ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenliyor.

16- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Çankaya Kültür ve Sanat Vakfınca düzenlenen "Türkiye'nin Geleceği İçin Yeni Arayışlar" başlıklı "Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı-6"ya katılacak.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen, partisinin Şanlıurfa il kadın kolları başkanlığınca düzenlenen "Medya, Siyaset ve Kadın" konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.

17- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan LPG Piyasası Sektör Raporu, EPDK Başkanı Yusuf Günay'ın katılımıyla İstanbul'da açıklanacak.

18- RTÜK'ün kuruluşunun 13. yıldönümü dolayısıyla başkan Zahid Akman ve üst kurul üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

19- Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu'na bağlı gemilerin İstanbul ziyaretinde, grubun faaliyetlerine ilişkin basın toplantısı yapılacak.

20- Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Ortak Platformu İcra Kurulu, Manisa'da toplanıyor. OSB yasa taslağının ele alınacağı toplantının ardından basın açıklaması yapılacak.

21- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kahramanmaraş'ta Kutlu Doğum Haftası Sempozyumu'nun açılışına katılacak.

22- Ziyaret...Toplantı...

- "Pembe Köşk" olarak bilinen, İsmet İnönü'nün evinin 23 Nisan dolayısıyla ziyarete açılmasıyla ilgili tanıtım toplantısı Ankara'da yapılacak.

- TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy, Adana'da inceleme ve ziyaretlerde bulunacaklar.

- BM Kalkınma Programı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen GAP Girişimci Destekleme Merkezleri (GAP GİDEM) Projesi çerçevesinde Ankara'da düzenlenen "kümelenme eğitimi", kapanış oturumuyla sona erecek.

- Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Guoxiang Sun ve Yargıtay Başkanvekili Osman Şirin, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı makamında ayrı ayrı ziyaret edecekler.

- Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alper Demirbaş, Türkiye'nin ilk kan ve doku uyumsuz böbrek nakli hastası Selim Fetih Soylu'nun taburcu edilmesi dolayısıyla hasta ve vericisiyle birlikte basın toplantısı yapacak.

23- Türk-Şeker alacaklı...

- Özbekistan'a anahtar teslimi şeker fabrikası yapan Türk-Şeker, 7 milyon dolarını tahsil edemiyor.

- Alacağını tahsil etmenin yollarını arayan Türk-Şeker, en son Özbekistan'ın Türkiye'ye sefer yapan uçaklarını haczetmek istedi, ancak uçaklar kiralık çıktı.

24- Palandöken, kayakseverlerin gözdesi oldu.

- Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ne 3 ayda gelen yerli ve yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 61 oranında arttı.

- Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk: "Palandöken'in; Ortadoğu, Asya ve Avrupa'nın en önemli kayak merkezi haline gelmesi yakındır."

25- Futbolda Turkcell Süper Lig'de 29. haftanın açılış maçında lider Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantepspor ile karşı karşıya geliyor.

26- 54. Avrupa Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da sona eriyor.

- Türk Milli Takımı'ndan 60 kiloda Uğur Tüfenk, Litvanyalı Adomaitis, 74 kiloda Şeref Tüfenk, Ermeni Julfalakyan, 96 kiloda ise Mustafa Çetinyürek, İtalyan Scibilia ile ilk turda mücadele edecek.

27- Avrupa 86. Erkekler ve 20. Bayanlar Büyükler Halter Şampiyonası, Fransa'nın Strasbourg kentinde sürüyor.

- Türk sporcularından bayanlar artı 75 kiloda Derya Açıkgöz, erkekler 77 kiloda ise Taner Sağır podyuma çıkacak.

28- Basketbolda 22. Erkekler Tadım Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçları, Antalya'da yapılıyor.

29- MotoGP'de 2007 sezonunun 3. ayağı olan Türkiye Grand Prix'si öncesi, İstanbul Park Pisti'nde antrenman turları atılacak.

30- İstanbul Park Pisti'nin işletme haklarını alan Formula 1 Yönetimi (FOA) Başkanı Bernie Ecclestone, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker'in katılımıyla İstanbul Park'ta basın toplantısı düzenleyecek.

31- Erkekler Hentbol Süper Ligi'nde 21. haftanın açılış maçında yenilgisiz lider Beşiktaş ile en yakın takipçisi Mersin Yenişehir Belediyesi, İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

32- Erkekler Voleybol Birinci Ligi "Dörtlü Final" 2. devre maçları, Adana'da başlıyor.

33- 20. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası, kata dalındaki müsabakalarla İstanbul'da başlayacak.

34- Paletli Yüzme Kulüplerarası Büyükler Türkiye Birinciliği müsabakaları, İstanbul'da başlıyor.

35- Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Voleybol Federasyonunun işbirliğinde, "Oturarak Voleybol" branşıyla ilgili eğitim semineri, kapanış töreni ve gösteri maçı, Ankara'da Çankaya Üniversitesi'nde yapılacak.

36- Beşiktaş ile Antalyaspor, ligde yarın 26. randevuda.

- Bugüne dek yapılan maçlarda Beşiktaş 15, Antalyaspor ise 3 galibiyet elde etti.

- Siyah-beyazlılar, evsahibi takım sıfatıyla yaptığı maçlarda rakibi karşısında 9 galibiyet, 1 yenilgi, 2 de beraberlik aldı.

- Beşiktaş, Antalyaspor karşısında son 9 maçta yenilgi yüzü görmedi.

- Turkcell Süper Lig'de yarın Antalyaspor'u konuk edecek olan siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'ndaki son 12 resmi maçını da kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber