Unakıtan ve eşinin tazminat davasına ret

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2007 16:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve eşi Aysen Unakıtan'ın, ?Biat İnşaatı Tanıyalım? başlıklı köşe yazısında, ?kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu? iddiasıyla gazeteci Yalçın Bayer ve Hürriyet Gazetesi'ne açtıkları 25 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Kemal Unakıtan ve eşi Aysen Unakıtan'ın avukatı Burçin Caba ile Hürriyet Gazetesi ve Bayer'in avukatı Alper Öktem katıldı.

Avukat Caba, önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti. Öktem ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Süleyman Kapusuz, davanın reddine karar verdi.

DAVA KONUSU

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve eşi Aysen Unakıtan'ın avukatı Ali Özkaya tarafından açılan davanın dilekçesinde, 17 Ağustos 2006 tarihinde, Hürriyet Gazetesi'nde yer alan ve Bayer'in kaleme aldığı ?Biat İnşaatı Tanıyalım? başlıklı köşe yazısında, müvekkillerinin ?kişilik haklarına saldırı niteliğinde? ifadelerin yer aldığı iddia edilmişti.

Dilekçede, dava konusu köşe yazısında, ?En önemlisi de BİAT'ın sahibi Şerif Enis, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bacanağı; Unakıtan da Tayyip Erdoğan'ın ağabeyi...? şeklinde ifadelere yer verildiği aktarılmıştı.

Söz konusu ifadelerin, Kemal ve Aysen Unakıtan'ın, ?şeref ve haysiyetine, saygınlığına ve görev yaptığı makama ağır ve hukuka aykırı bir saldırı niteliği taşıdığı? savunularak, Bayer ve Hürriyet Gazetesi'nden, 25 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber