ABD ile güven krizinin 4 nedeni

ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önceki akşamki telefon görüşmesi yaklaşık 25 dakika sürdü ama tartışması bitmedi. Bitmedi, çünkü Ankara'ya göre Amerikan yönetimi son dönemde sık kullandığı bir yönteme yine başvurdu; görüşmenin içeriğini açıklamada farklı yansıttı. Tıpkı vize krizinin çözüldüğünü duyuran açıklamada, "Türkiye garanti verdi" ifadesini kullanması gibi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ocak 2018 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD ile güven krizinin 4 nedeni

GÖRÜŞME NASIL OLDU?

Erdoğan-Trump arasındaki son görüşme 24 Kasım 2017 tarihindeydi. O görüşmede Trump, "YPG'ye silah verilmemesi konusunda talimat verdiğini" söylemişti. Sonrasında Türkiye somut bir adım görmedi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat'ın haberine göre: O görüşmeden kısa süre sonra iki ismin tekrar konuşması bekleniyordu ama bu sefer de araya Kudüs krizi girdi. Afrin harekatından dört gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a mesajını basın üzerinden verdi. TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada Erdoğan, "Kendisini şu anda aramayı düşünmüyorum. O bana dönecekti, o bana dönmediği sürece ben ona dönmem" dedi. Afrin harekatından hemen sonra önce Amerika'dan açıklamalar geldi, sonrasında da Trump'ın görüşme talebi.

Yazının tamamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber