'Alo zehirlendim' hattı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, son dönemlerde artan zehirlenme olayları üzerine yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için, özel bir telefon hattı kurdu.

Evinde veya işyerinde zehirlenen ya da zehirlenme şüphesi yaşanan vatandaşlar (0 800 314 79 00) numaralı telefondan Zehir Danışma Merkezi'ni arayıp uzmanlardan bilgi alıyor. Zehir Danışma Merkezi, ilaç etkileşimleri ve yan etkileri konusunda gerektiğinde bilgi verip, zehirli kimyasal maddelerin insanlara ve çevreye zararları konusunda resmi görüş bildiriyor. İlaç, tarım ilacı ve her türlü kimyasal maddenin yol açtığı zehirlenme vakalarının tedavisi konusunda, doktor ve tüm sağlık personeline telefonla kesintisiz 24 saat danışmanlık hizmeti veren Zehir Danışma Merkezi, zehirlenmelerde kişinin kan ve idrar örnekleri üzerinde analizler yapıyor.

GIDA MADDESİ ANALİZİ

Merkeze yapılan zehirlenme başvurularında; haşere ilaçları, fare zehirleri, naftalin, kibrit, petrol türevleri ile çamaşır suyu, tuzruhu, deterjan gibi temizlik maddelerine bağlı zehirlenmeler önemli yer tutuyor.

TELEFONLAR ÜCRETSİZ

Zehir Danışma Merkezi'ne Türkiye'nin her yerinden, il kodu çevirmeden ve ücret ödemeden (0 800 314 79 00/ 5 hat) numaralı telefon aranarak ulaşılıyor. Bu hata cep telefonları ile ulaşılamazken, yine 24 saat hizmet veren (0 312 433 70 01) numaralı telefon hattı, cep telefonu dahil tüm operatörlerden aranabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber