'Köprü ve otoyol ücretlerinde indririm değil %25 zam yapıldı'

Haber Giriş : 29 Nisan 2007 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapı-Yol Sen genel Başkanı Bedri Tekin, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün mahkeme kararının ardından köprü geçiş ücretlerinde indirim yaptığını ancak açıklanan oranların zam öncesi fiyatların üzerinde olduğunu bildirdi. Tekin, "Bu durum yargı kararının uygulanmaması anlamına geliyor. Ya da aynı gün, otoyol ve köprü ücretlerine yüzde 20-25 zam yapılması anlamına geliyor" dedi.

Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Tekin, yaptığı yazılı açıklamada 1 Eylül 2006 tarihinden geçerli olmak üzere otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yüzde 20 ile yüzde 50 oranında zam yapıldığını ardından da yargı kararı ile yürütmenin durdurulduğunu anımsattı. Yargı kararının Karayolları Genel Müdürlüğü'ne tebliğinin ardından bir ay geçmesi nedeniyle, kurumun 29 Nisan'dan geçerli olmak üzere yeni fiyatları açıkladığını kaydetti. Karayolları'nın 1 Eylül'den önce geçerli fiyatları belirlemesi gerektiğini kaydeden Tekin, "Karayolları yargı ve kamuoyunu yanıltacağını sanarak yeni fiyatlar açıkladı. Yargı kararına karşın vatandaşın cebinden fazla para almak isteniyor. Ülke gündemindeki önemli konuları fırsat bilip vatandaşın cebinden fazla para alınmasına göz yumamayız" dedi.

GEÇİŞ ÜCRETLERİ ZAMLANDI

Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Tekin, köprüden geçen her otomobilden 75 kuruş, 3 akslı kamyondan 2 YTL, 4-5 akslı kamyondan 4 YTL, 6 ve yukarı akslı kamyonlardan 5 YTL daha fazla para alındığını kaydetti. Aynı durumun otoyol geçiş ücretleri için de söz konusu olduğuna dikkat çeken Tekin, "Bu durum yargı kararının uygulanmaması anlamına geliyor. Ya da aynı gün, otoyol ve köprü ücretlerine yüzde 20-25 zam yapılması anlamına geliyor" açıklamasını yaptı.

OTOYOL GELİRLERİ

Geçen yıl otoyol ve köprülerden 510 milyon YTL gelir elde edildiğini anımsatan Tekin, yargı kararının tam olarak uygulanmaması nedeniyle bu yıl vatandaşın cebinden 125 milyon YTL daha alınacağını bildirdi. Başkan Tekin, "Bu 125 milyon YTL'nin 50 milyon YTL'si Boğaziçi ve Fatih Köprüsü'nü kullananların cebinden çıkacaktır" dedi.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin 1 Eylül 2006 tarihinden önceki fiyatlara çekilmesi gerektiğini kaydeden Tekin, "Zam, Zincirlikuyu'nun satışı, özelleştirme gibi konulara gösterdiğiniz gayretin bir bölümünü de yoksulluk sınırının altında çalışmakta olan personelin maaşlarının arttırılmasına gösteriniz" çağrısında bulundu. Tekin, şöyle devam etti:

"Vatandaşları da burada uyarıyoruz, yargı kararına rağmen sizden fazla para alınmaya devam ediliyor. Bu konuda otoyol ve köprülerde ücret tahsilatı yapmakta olan gişe memuru arkadaşlarımızı üzmeyin, onlarla tartışmayın, onlar kendilerine verilen görevleri yerine getirmek zorundalar.Karayolları'nın oto ve köprü ücretlerini 1 Eylül 2006 tarihinden önceki duruma çekinceye kadar vatandaşlarımızın çalışanları anlayışla karşılamalarını bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber