Ultra lüks cezaevinde her şey dahil 3 YTL

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de hizmete giren Teknoloji Tipi Cezaevi'ndeki tutuklular her şey dahil günlük 3 YTL ödüyor. İsteyen mahkum açık havada kahvaltı yapıp, kablolu yayınları izleyebiliyor. İç ve dış güvenlik 101 kamerayla sağlanıyor

Türkiye'nin AB standartlarına uygun teknik donanıma sahip ilk "Teknoloji Tipi Cezaevi" Ümraniye'de hizmete girdi. Mutfaklı, dubleks koğuşlu, sıcak sulu ve televizyonlu odaları ile yeni bir anlayışı temsil eden cezaevine girişler göz taraması ile yapılıyor. Cezaevinde kalan tutuklular her şey dahil günlük 3 YTL ödeyerek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Cezaevi, Metris Ceza İnfaz Kurumu'ndaki, gasp, cinayet, hırsızlık suçlarından tutuklu bin 50 tutuklunun yerleştirilmesiyle faaliyete geçti. 344 personelin görev yaptığı cezaevinde, iki spor salonu, 100 kişilik konferans salonu, okuma-yazma, İngilizce ve Kur'an kursunun verildiği 7 derslik ile 3 meslek edindirme atölyesi ve kütüphane bulunuyor. Cezaevinde 32 adet avukat görüşme odası, 36 kapalı görüşme kabini ve 4 açık görüşme salonu var. Dışarıdan otel gibi görünen cezaevine girince, sağlı sollu sehpaların üzerinde tutukluların yaptığı resimler yer alıyor. Uzun koridorlar boyunca sıralanan resimlerin arasında bulunan telefon kabinlerinde haftalık görüşmelerini yapan tutuklular dikkat çekiyor. Ayrıca resmi kurum görüntüsünden farklı olarak demir parmaklıklar turuncu, oda kapı ve parmaklıkları ise mavi renge boyanmış. Koğuşların tek kişilikleri hariç, hepsi dubleks. Koğuşların alt katında mutfak, banyo, tuvalet ve havalandırma bulunuyor.

SANAT GALERİSİ GİBİ

Üst kat ise yatakhane. Koğuşlara hafta sonları tam gün, hafta içi ise sabah ve akşamları birer saat sıcak su veriliyor. İyi havalarda koğuş sakinleri günün büyük bir kısmını havalandırmada geçiriyor. İsteyen mahkumlara açık havada kahvaltı yapma imkanı da veriliyor. Yine alt katta 37 ekran televizyonda kablolu yayınlar izlenebiliyor. Bir isteği veya sıkıntısı olan mahkûm ve hükümlüler, odalarındaki Acil Çağrı düğmesine basarak yardım isteyebiliyor. Ceza infaz kurumunun iç ve dış güvenliği ise 101 kamerayla sağlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber