Konut kredisi talebi son 10 ayın zirvesinde

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, mart ayında bankacılık sektörünün kullandırdığı mortgage (ipotekli konut finansmanı) kredisinin 900 milyon YTL'ye ulaştığını ve bu tutarın son 10-11 aylık periyodun en yüksek değeri olduğunu söyledi. Mart ayında Meclis'te kabul edilen 'mortgage' yasasından sonra bugüne kadar Denizbank'ın bu alanda kullandırdığı kredi hacminin de 81 milyon YTL'ye

ulaştığını da ifade eden Ateş, yıl sonu hedeflerini ise 650 milyon YTL olarak açıkladı.

Geçen yıl mayıs ayında yaşanan global dalgalanmadan sonra yüzde 2'lere kadar yükselen konut kredisi faizlerinin yüzde 1.55'lere gerilediğini ve bunun biriken kredi talebinin ortaya çıkmasında payı olduğunu ifade eden Ateş, sektörde konut kredilerinin her ay yüzde 2 arttığını belirtti. Ateş'in verdiği bilgiye göre 2007 birinci çeyrek verilerine göre 24 milyar YTL'nin üzerinde konut kredisi stoku bulunan bankacılık sektörü, yıl sonu itibarıyla 30 milyar YTL'yi bulacak.

Ateş, politik gerginlik ve seçim ortamının kredi talebine etkisine ilişkin yaptığı değerlendirmede ise seçimlerin sorunsuz bir şekilde yapılacağını ve bundan sonra ekonominin etkilenmeyeceğine inandığını belirterek "Siyasi çalkantı olsa bile, bu da ufak tefek dalgalanmalara yol açsa bile bizi yolumuzdan şaşırtmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber