320 bin kamu işçisi hükümeti terletecek

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş, seçimlerin ülkeyi 'allak bullak' edeceği endişesiyle, 320 bin kamu işçisi adına masaya oturmak için Şahin'den randevu istedi. Sendika, ilk 6 ay için % 20 zam istiyor.

Türk-İş yönetimi, kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin bir an önce başlaması ve seçimden önce bitirilmesi için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'le görüşmeye hazırlanıyor. Şahin'den randevu talebinde bulunan sendika yönetimi, kamu işçilerinin ücretlerine ilk 6 ay için yüzde 15 artı enflasyon, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 ay için de enflasyon ve büyüme oranı kadar zam, sosyal yardımların da enflasyon kadar artırılmasını istiyor. Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, seçimlerin gündemi 'allak bullak' edebileceği endişesiyle bir an önce Şahin'le görüşerek toplu sözleşmenin çerçevesini çizmek istediklerini belirterek, şunları söyledi:

SONUNA KADAR

"Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Biz enflasyon artışında IMF'nin istediği gibi 'hedeflenen' değil, 'gerçekleşen'in baz alınmasını istiyoruz. Bu yılki ortalama enflasyon şu anda yüzde 10 civarında. Bu, ilk 6 ay için yüzde 5 demek. Eğer hükümet, IMF'yi dinleyip bu yıl 'hedeflenen' yüzde 4 oranında diretirse demokratik haklarımızı kullanırız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber