08 Mayıs 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem - 08 Mayıs 2007 - Salı

1- AK Parti MKYK, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

2- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de, AB Ekonomi ve Maliye Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak.

- Babacan, Türkiye'nin katılım öncesi ekonomik programı hakkında bakanlara bilgi verecek.

3- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğinin düzenlediği "Kumaş Tasarım Yarışması"nın ödül törenine katılacak.

4- Bakanlıklarda devir-teslim...

- Adalet Bakanlığına atanan Fahri Kasırga, görevi Cemil Çiçek, İçişleri Bakanlığına atanan Osman Güneş de Abdülkadir Aksu'dan devralacak.

5- TBMM'den...

- Genel kurulda, Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Yasa tasarısı ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, başka bir çiftçiye kefil olan üreticinin, Ziraat Bankasına kendi borcunu ödemesi durumunda kefaletten kaynaklanan borcunu Hazine'nin karşılamasını öngören yasa teklifi görüşülecek.

- Sağlık Komisyonunda, Sağlık Bakanlığında 2 daire başkanlığı kurulması ile bakanlığın yurt dışında sağlık birimleri kurabilmesini öngören yasa teklifi ele alınacak.

6- Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara-İstanbul yönündeki ikinci tüp, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan tarafından hizmete açılacak.

7- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan, Yüce Divan'da yargılandıkları davada, esas hakkındaki savunmalarını yapmaya başlayacaklar.

8- 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret edecek.

9- Seçime doğru...

- 22 Temmuz'da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olacak kamu görevlilerinin bu akşam saat 17.00'ye dek istifa etmeleri gerekiyor.

10- "Sevgi Bayrağı" Samsun'dan törenle yola çıkıyor.

- Türk gençliğinin Atatürk'e bağlılığının simgesi olan ve Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı'na sunulacak "Sevgi Bayrağı"nın yola çıkarılması dolayısıyla Bandırma Vapuru alanında "Atatürk'ü Anma ve 67. Gençlik Bayrak Koşusu" töreni yapılacak.

11- Hazine'den çifte ihale...

- Bugün 21 ay vadeli YTL cinsinden iskontolu ile 7 yıl vadeli 6 ayda bir değişken kupon ödemeli YTL cinsinden tahvil ihaleleri yapılacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanlığının "Uluslararası Mevlana Sempozyumu", İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayacak.

13- Berlin'de Gençlik Uyum Zirvesi...

- Zirveye katılan gençler, sorunlarının çözümüyle ilgili önerilerini Almanya Başbakanı Angela Merkel'e sunacaklar.

14- Panel... Seminer... Toplantı...Ziyaret...Tören...

- Açılış konuşmacıları arasında AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini'nin de yer aldığı "AB Sürecinde Mesleki Yeterlilikler ve Sektörel Beklentiler" konulu panel, İzmir'de yapılacak.

- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Dokuz Eylül Üniversitesinde "EXPO 2015 ve İzmir" konulu seminere konuşmacı olarak katılacak.

- Şekerbank Genel Müdürü Hasan Basri Göktan, İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısında, bankanın yeni bireysel kredi hizmetini tanıtacak.

- Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Araştırma Geliştirme (ARGE) Günü, ODTÜ'de yapılacak.

- Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Antalya Grup Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Kimya İhtisas Daire Başkanlığı açılacak.

- Muğla'nın Marmaris İlçesinde geleneksel olarak düzenlenen "Bahar Şenliği", başlıyor.

15- Otomotiv pazarı yılın ikinci yarısını bekliyor.

- Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar: "4 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30'luk bir küçülme var."

- "Yılın ikinci yarısında, daha pozitif bir gelişmeyi görebilme ihtimalimiz mevcut."

16- Türklerin "milli bitkisi" lale...

- Asya kökenli bir bitki olan ve gözalıcı renkleriyle bilinen lalenin, Anadolu'ya Orta Asya'dan göç eden Türkler tarafından getirildiği tahmin ediliyor.

- Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: "Anadolu'da bu çiçeğe, ilk olarak, başkenti Konya olan Selçuklu'ndan kalma çinilerde rastlanıyor."

- "Bu yıl kent merkezine yaklaşık 2 milyon lale dikerek, yüzyıllar sonra bu bitkiyi Anadolu'ya, yayıldığı kente geri kazandırmış olduk."

17- Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi 2. maçlarında İstanbul'da Darüşşafaka ile Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown, Bandırma'da da Bandırma Banvitspor-Efes Pilsen karşı karşıya gelecek.

- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisi 3. maçında Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe, BJK Akatlar Spor Salonu'nda karşılaşacak.

18- Futbolda Lig (B)'ye yükselme maçları Ankara'da sürüyor.

- Bulancakspor ile Alibeyköyspor ve Gölcükspor ile Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cebeci İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

19- 43. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu sürüyor.

- Turda bugün Kuşadası-Bodrum etabı koşulacak.

20- Futsal (A) Milli Takımı, Türkmenistan ile İstanbul'da özel maç yapacak.

21- Bayanlar voleybolda Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil edecek 4. takımın belirleneceği maçta Emlak TOKİ ile Türk Telekomspor karşılaşacak.

22- 22. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

23- Futbol Federasyonu'nun organize ettiği Van Futbol Köyü'nün tanıtımı yapılacak.

24- Kulüpler Birliği Vakfı, İstanbul'da "Tahkim ve Birimleri" konulu seminer gerçekleştirecek.

25- Futbolda 45. Türkiye Kupası sahibini arıyor.

- Kupanın finalinde, Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor, İzmir Atatürk Stadı'nda yarın karşı karşıya gelecek.

- Son şampiyon Beşiktaş, daha önce 12 kez final oynayıp, 6 kez kupayı müzesine götürürken, Kayseri Erciyesspor, tarihinde ilk kez finalde mücadele edecek.

- Kupayı şimdiye dek 12 farklı takım kazandı.

26- Futbolda Türkiye Kupası finallerinden ilginç notlar...

- Kupa şimdiye dek 31 kez çift, 13 kez de tek maçlı finallerle sahibini buldu.

- Türkiye Kupası 5 kez uzatmalarda, 3 kez penaltı atışları sonucu, 1 kez kurayla sahibini bulurken, 1 maç da hükmen galibiyetle sonuçlandı.

- 1991-1992 sezonunda Bursaspor deplasmanındaki ilk maçı 3-0 yitiren Trabzonspor, rövanşı 5-1 kazanarak, kupayı müzesine götürdü.

- Finallerde en farklı skorlu galibiyeti, 1986-1987 sezonunda Eskişehirspor'u 5-0 yenen Gençlerbirliği elde etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber