Sağlık raporu ve ilaç alımında kolaylık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 18:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Sağlık kurulu raporu yerine tek hekimin imzasıyla ilaç almayı ve sağlık raporlarında resmi-özel ayrımını kaldıran kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tasarının tümü üzerinde Anavatan Partisi grubu adına görüşlerini açıklayan Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, hükümetin sağlık politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu.

Vatandaştan özel hastanelerde ve polikliniklerde muayene ya da ameliyat olurken fark istendiğini öne süren Kurtulmuşoğlu, ''(Devlet sadece muayene parasını ödüyor) denilerek, sizden 20-30 milyar lira isteniyor'' dedi.

AK Parti grubu adına söz alan Antalya Milletvekili Osman Akman da iktidarlarında ambulans sayısında 2,5 kat artış olduğunu söyledi.

Sağlık alanında yapılan reformları anlatan Akman, TÜİK verilerine göre, halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranının 2003'te yüzde 39,5 iken, 2005'te yüzde 55'lere çıktığını kaydetti.

-''TASARIYI DESTEKLİYORUM''-

Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu ise CHP grubu adına görüşlerini dile getirirken, silah ruhsatı almak için sadece psikiyatri servisinden rapor almak yeterliyken, bütün servislerden rapor alınmasının doğru olmadığını savundu.

Tandoğdu, bu uygulamaya son veren kanun tasarını desteklediklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgelerle, hekimlerden 50 milyon liralık ilaçlar yerine, 1.5 milyar liralık ilaçlar yazılmasını istediğini öne süren Sami Tandoğdu, ''Sağlık Bakanlığının bu firmalarla bir diyaloğu var mı? Bu benim aklıma gelmiyor ama başkalarının aklına gelebilir. Sayın Bakan'ın bunlara yanıt vermesini istiyorum'' dedi.

CHP'li Tandoğdu, bir çok kez söylemesine rağmen, Karadeniz'de kanser araştırması için çalışma yapılmadığını kaydederek, bu alanda uzman hekimlerin bölgeye gönderilmediğini bildirdi.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl de CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun gündeme getirmesi üzerine, özürlülerden, aldıkları maaşların geri istenmesinin doğru olmadığını söyledi. Erdöl, ''Buna ilişkin konuyu komisyonda kabul ettik. Gelecek hafta da Genel Kuruldan geçirmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

-İMAR BANKASI BONOZEDELERİ-

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç da İmar Bankası bonozedelerinin durumunun 4 yıldır herkesin gözünden kaçtığını, ancak CHP'nin gözünden kaçmadığını belirtti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in, İmar Bankası bonozedelerinin mağduriyetinin giderilmesine ilişkin verdiği sözleri hatırlatan Koç, şöyle konuştu:

''22. dönemin sonuna geldiğimiz bugünlerde, bir çok kanunu görüşürken, bu konunun halledilmesi konusunda bir iradeyi ortaya koymalıyız. Devlet iç borçlanma senedi almış ve mağdur olan 22 bin 95 kişi var. Bunların çoğu emekli, işçi. Küçük birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar. Bununla ilgili kanun tasarısı TBMM Başkanlığına sevk edildi. Moritanya ile ilgili uluslararası anlaşmanın görüşüldüğü Genel Kurulda, sistem hatası nedeniyle mağdur olan 22 bin 95 kişinin mağduriyeti giderilmeli. Bu kişiler içerisinde bir tane bile akrabam yok. Bu kanun tasarısını gelecek hafta komisyonda görüşerek Genel Kurula getirelim. Sait Açba'ya ve Abdüllatif Şener'e sesleniyorum: Verdiğiniz sözler duruyor, bunlar unutulmadı, yerine getirin.''

-''ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ İSTEMİYORSUNUZ''-

Tekrar söz alan ANAVATAN'lı Kurtulmuşoğlu, seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını, cumhurbaşkanının 5 artı 5 sistemi ve halkoyuyla seçilmesini'' de öngören Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur oylamasının yarın yapılacağını anımsattı.

Kurtulmuşoğlu, AK Parti grubuna, ''Siz aslında bu teklifin çıkmasını istemiyorsunuz. Biz daha önce olduğu gibi, yarın da 18 milletvekiliyle burada olacağız. Günlük siyaset yapmayın. 353 milletvekilini yarın burada istiyorum. Ben grubumu getireceğim. Çıkmaması için uğraşmayın. Siz de burada olun, yarın hepinizi burada istiyorum'' diye seslendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber