Memurların kafası sözleşmeden karıştı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞÇİLERİN toplu görüşmeleri seçimden önceye alarak daha yüksek oranda zam alma planını şimdi memurlar da uygulamak istiyor.

Kamu işçilerinin toplu görüşmelerinin öne alınması memuru da harekete geçirdi. Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin memurlarla ilgili toplu görüşmelerin ekim ayına kalabileceğini söylemişti. Bu açıklamanın ardından da memurlar da toplu görüşmeleri 1-15 Haziran tarihlerinde yapılmasını gündeme getirdi. Daha önce bütçe görüşmeleri ile toplu görüşmelerin eş zamanlı yapılmasının daha yararlı olacağını savunan memur sendikaları, seçim arifesinde görüş değiştirdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ?Toplu görüşmelerde takvim değişikliği sadece bir yıl için yapılacaksa, bu bizim taleplerimizin karşılığı değildir. Görüşmeleri seçim öncesine almamız çok daha doğru olacaktır. 1-15 Haziran'da toplu sözleşmelerle eş zamanlı olarak yürütebiliriz' dedi. Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, açıklama yapmak istemezken, yönetimde ise görüşmelerin erken bir tarihe alınması yönünde kanaat oluştuğu, konunun görüşülerek karara varılacağı belirtildi.

KESK: ERTELENSİN

KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise Bakan Şahin'e destek verdi. Tombul toplu sözleşmelerin seçim dönemine gelmesinden dolayı ağustosta muhatap bulamayacaklarını, ertelenmenin sorun olmadığını söyledi. Hükümetin yeni yasa maddesiyle tarihi değiştireceğini belirten Tombul, görüşmelerin 2008 öncesi bitmesini beklediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber