MEB tartışmalı kararı uygulayacak

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 07:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 17. Milli Eğitim Şûrası'ndaki alınan tatışmalı kararlara dayanarak imam-hatip liselerine (İHL) uygulanan katsayıyı kaldırmaya girişti. Bunu haber yapan gazetemize dün bir açıklama gönderen MEB, "Bu 17. Milli Eğitim Şûrası'nda alınan bir karardır. Şûra kararlarının uygulanmaya konulması mevzuat gereğidir" açıklaması yaptı.

Şûrada tartışmalara neden olan ve Eğitim-Sen ile DİSK'in çekilmesine neden olan kararda, yükseköğretime geçişte etkili olan katsayı ve ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı uygulamasının kaldırılması önerilmişti. Bakanlık, açıklamasında şûra kararlarının bilim adamlarının oylarıyla alındığını öne sürdü. Ancak, başta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, "Şûrada bu karar hileli bir öneri ve başarılı bir ilüzyonla kabul ettirilmiştir" demişti. Radikal ise dünkü haberinde, İHL'liler için üniversite kapısında engel çıkaran 'katsayı'nın tarih olacağını duyurmuştu. Haberlere tepki gösteren MEB'in dünkü açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Konunun imam-hatiplere çekilmesi kimseye yarar sağlamayacaktır. Haberde sözü edilen durum, 17. Milli Eğitim Şûrası'nda alınan bir karardır. Şûrada alınan kararların uygulamaya konulması da mevzuat gereğidir" denildi.

Oysa konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "Şûra kararları, tavsiye niteliğindedir yasal bağlayıcılığı yoktur ve uygulanması zorunlu değildir" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber