Eğitim-Sen : MEB yönetici atamalarının % 94'ü erkek

Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, okul yöneticisi ve yönetici yardımcısı atamalarının yüzde 94'ünün erkek olduğunu belirterek, "Atamaların cinsiyet tablosu AKP iktidarının erkek egemen karakterini açık bir şekilde gözler önüne seriyor" dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan okul yöneticisi ve yönetici yardımcısı atamalarının yüzde 94'ünün erkek olduğunu belirterek, "Atamaların cinsiyet tablosu AKP iktidarının erkek egemen karakterini açık bir şekilde gözler önüne seriyor" dedi.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, MEB'in yönetici atama yönetmeliğinin Eğitim-Sen'in açtığı dava sonucunda yürütmesinin durdurulduğunu hatırlattı. Yönetmelik yayınlandıktan sonra çıkarılan bir genelgeyle başvurular için ancak 2 günlük bir süre verildiğini belirten Dinçer, atama yetkisinin mülki idareye bırakıldığını ve atamaların adeta AKP il merkezlerinden gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Atamalarda daha çok erkek yöneticilerin tercih edildiğini belirten Dinçer, şu bilgileri verdi:

?-Atamalar arasında bilgilerine ulaşabildiğimiz 3653 yönetici ve yönetici yardımcısının yüzde 94.9'u erkek iken sadce yüzde 5.1'i kadındır.

-Kadın yönetici atamalarının tamamına yakını ana okulları ve kız meslek liselerine yapılanlar oluşmaktadır.

-Listede kadınlar yardımcı pozisyonlara atanmışlardır. Toplam atamalar içinde yüzde 5.1'i oluşturan kadınların sadece yüzde 23.33'ü müdür kadrosuna atanırken geri kalan yüzde 76.66'lık çoğunluk ise müdür yardımcılıklarına atınmışlardır.?(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber