Öğretmenevindeki koltuk kavgasında yumruklar konuştu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki Öğretmenevi'nin müdürlüğünü vekaleten yürüten Ali Baykal ile müdür yardımcısı Abdülmenap Güzel arasındaki koltuk kavgasında yumruklar konuştu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Baykal ve Güzel'i açığa aldı.

Olay, geçen cuma günü Nazilli Öğretmenevi'nde meydana geldi. 1 yıl önce boşalan Öğretmenevi Müdürlüğü'ne vekaleten Nazilli Atatürk Lisesi resim öğretmeni 50 yaşındaki Ali Baykal atanmıştı.

İddiaya göre, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, müdür vekili Baykal'ı makamına çağırıp, ?Öğretmen evinde başarılı olacağın kadronu kur. Beğendiğin bir öğretmeni müdür yardımcısı olarak atayalım? dedi. Bunun üzerine Baykal, yıllardır birlikte aynı okulda çalıştığı ve iyi anlaştığı İngilizce öğretmeni 52 yaşındaki Abdülmenap Güzel'i müdür yardımcısı olması yönünde ikna edip, atamasının yapılmasını sağladı. Baykal ve Güzel, 6 ay birlikte görev yaptıkları süre içerisinde uyum içinde çalıştı. Baykal, geçen salı günü, müdürlük görevine asaleten atanmayı beklerken, yerine yardımcısı Güzel'in göreve getirildiğini öğrenince şoke oldu. Buna sinirlenen Baykal, geçen cuma günü Güzel'in odasına girerek, ?Bana bunu nasıl yaparsın?? diye bağırmaya başladı. Baykal'ın bağırışlarını duyan Öğretmenevi personeli Güzel'in odasına toplandı. Sözlü tartışma bir anda yumruk yumruğa kavgaya dönüştü. Personelin araya girmesi sonucu sakinleşen Baykal odayı terketti.

Müdürlük görevine atanan Abdülmenap Güzel, Ali Baykal'ın kendisine haksız bir şekilde personelin önünde saldırıp, yumrukladığını ileri sürerek, ?Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de savcılığa gidip, benden şikayetci olmuş? dedi. Baykal'ın yumruk darbeleri sonucu, burun kemiğinin çatladığını, iş yapamaz hale geldiğini, yemek yemekte zorlandığını da ifade eden Güzel, Nazilli Devlet Hastanesi'nden 15 günlük ?işgöremez raporu' aldığını da söyledi. Güzel, kendisinin de Baykal'dan polis ve savcılıkta şikayetçi olduğunu da belirtti.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili hiçbir açıklamada yapmazken, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, Ali Baykal ve Abdülmenap Güzel'in açığa alındığını, gerekli soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber