Ankara'da, silahlı saldırıya uğrayan öğretmen öldü

Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi öğretmenlerinden Deprem Sarıkaş, okula geldiği sırada silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Emniyet yetkilileri okulda incelemelerini sürdürüyor.

-Öte yandan okul müdürü Musa Başıbüyük olaya ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.

ANKARA(ANKA)-Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Mustafa Kemal Lisesi edebiyat öğretmenlerinden Deprem Sarıkaş, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Eğitim-Sen üyesi olduğu öğrenilen Sarıkaş, bugün sabah saatlerinde okula gelirken, okul karşısında bulunan üst geçitlerin ayağında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Saldırının ardından Hacettepe Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Deprem Sarıkaş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Okul Müdürü Musa Başıbüyük ise konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı. Deprem Sarıkaş, 41 yaşında ve 1 çocuk babasıydı.

SİYASİ CİNAYET ŞÜPHESİ

Deprem Sarıkaş'ın öldürülmesi de üyesi olduğu Eğitim-Sen üyeleri arasında derin üzüntü yarattı. Sarıkaş'ın, yakın arkadaşları ve sendika üyeleri saldırının siyasi olabileceği üzerinde duruyor.

1994 DE UYARMIŞTI

Öldürülen öğretmen Deprem Sarıkaya'nın adı 2004 yılında Lisede kafa tokuşturma tartışmalarında geçmişti.

Radikal gazetesinde yeralan habere göre, Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi'nde 17 Haziran 2004'teki öğretmenler kurulu toplantısı 'kafa tokuşturma' tartışmasıyla başladı. Öğretmenlerden Deprem Sarıkaş, "Belirli bir siyasi görüşün selamlaşma biçimi olan kafa tokuşturma sınıflara kadar inmiş" diyerek okulda yaşanan rahatsızlığı dile getirdi. Sarıkaş, dönemin okul müdürü Halil Ünsal'ı, "Bu olay içeride oluyorsa bu öğrenci destek almaktadır. Sınıfa giremeyecek duruma gelebiliriz" diyerek uyardı. Müdür ise Sarıkaş'ın diğer öğretmenleri 'suçlar şekilde' konuştuğunu belirterek, "Kimse Atatürk Cumhuriyeti'nin okulunda eğitimi engelleyemez" dedi.

DEPREMDE DOĞDU

Öldürülen Edebiyat öğretmeni 19 Ağustos 1966'da Van'da yaşanan ve 3 bin 162 kişinin öldüğü Varto depreminde dünyaya geldi. Depremde doğduğu içinde adını da Deprem koydular. Ancak Deprem Sarıkaş'ın depremle olan serüveni burada noktalanmadı. Düzce'de yaşanan son depremde de 6 katlı bir binanın enkazından sağ olarak çıkartıldı. O dönem gazetelerin ilgi odağı olan Deprem Sarıkaya, bir araştırma için Fransa'ya da davet edilmişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber