7 doktor tedbirsizlik suçlaması

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 yaşındaki Beyza, kalp ameliyatının ardından hayatını kaybetti. Haklarında 'tedbirsizlik' iddiasıyla dava açılan yedi doktor "Böyle bir risk hep vardır" dedi..

Sıyami Ersek Hastanesi'nde henüz bir buçuk yaşındayken açık kalp ameliyatı geçiren Beyza Bozok, beynine oksijen gitmemesi sonucu görme, duyma ve konuşma hislerini kaybetti. 2004 yılında yapılan ameliyattan sonra bir daha eski sağlığına kavuşamayan talihsiz Beyza, geçtiğimiz şubat ayında "kalp yetmezliği" nedeniyle hayatını kaybetti. Siyami Ersek Hastanesi Kalp ve Damar Hastalıkları Bölümü'nde görev yapan yedi doktorun "Biz tüm gerekeni yaptık" demesine karşın savcılık, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yapılan tıbbi müdahalelerle hastanın sağlığını bozmak" suçundan kamu davası açtı. Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında doktorlara, üç aydan 20 aya kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı. Ayrıca Küçük Beyza'nın memur olan babası Dursun Ali Bozok, doktorlar hakkındaki ceza davası devam ederken 340 bin YTL maddi ve manevi tazminat davası açtı. Talihsiz Beyza'nın ölümün nedenini sorgulayan bu davanın ilk duruşması, geçtiğimiz günlerde Üsküdar Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada kusuru bulunduğu öne sürülen görevli doktorlar, ifadelerinde ameliyatın başarılı bir şekilde geçtiğini belirterek, ancak bu tip ameliyatların ardından zaman zaman hastanın yaşına göre komplikasyonlar görülebileceğini kaydetti.

'HER ZAMAN RİSK VAR'

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Sertaç Çiçek ise, "Açık kalp ameliyatlarında her zaman risk vardır. Bu riskin içinde ölüm de olabilir. Beyin harabiyeti komplikasyonu açık kalp ameliyatlarının risklerinden bir tanesidir" dedi. Duruşma, minik Beyza'nın ölüm raporunun gelmesinin beklenmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber