TBB: Anayasa Değişiklikleri aceleye getirilmemeli

Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Cumhurbaşkanı tarafından veto edilen, ancak Anayasa Komisyonu'nda aynen kabul edilerek TBMM Genel Kurulu'na gönderilen Anayasa değişiklerinin aceleye getirilmemesi gerektiğini söyledi. Özok, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin önerilmesini, ?sosyal, hukuksal ve tarihsel boyutları düşünülmeden öfke ile? alınmış bir karar olarak değerlendirdi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, Anayasa değişikliklerinin aceleye getirilmemesi gerektiğini söyledi. Özok, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin önerilmesini ise, ?sosyal, hukuksal ve tarihsel boyutları düşünülmeden öfke ile? alınmış bir karar olarak değerlendirdi.

TBB'nin Nevşehir'de 26-27 Mayıs tarihlerinde toplanan 29. Olağan Genel Kurulu çalışmalarını tamamlandı. TBB Başkanı Özdemir Özok, Genel Kurul sonrası yaptığı açıklamada, hukuk devletinin önemine işaret ederek, siyasi iktidarın yargı kararlarını yok saymasının rejimi tıkadığını savundu.

Türk parlamento tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanlığı seçiminin yargıya taşındığına dikkat çeken Özok, ?Deneyimsiz ve birikimsiz siyasal iktidar, büyük sandalye gücüne karşın, demokratik geleneklere uymayan anlamsız dayatmalarla ülkeyi siyasi krize sürüklemiştir? dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrasında yaşanan olumsuzluklara değinen Özok, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin muhtıra niteliğindeki bildirisi ve toplumun büyük bir kesiminin meydanları doldurarak siyasal iktidardan kuşkularını dile getirmesine tepki olarak, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi önerisinin gündeme geldiğini öne sürdü.

Özok şöyle dedi:

?Sosyal, hukuksal ve tarihsel boyutları düşünülmeden öfke ile Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin önerilmesi ve bu yönde alelacele yapılan Anayasa değişiklikleri demokratik rejimimizin işleyiş ve istikrarı bakımından son derece yanlış yaklaşımlardır. Bu konular uzun süre tartışılarak, siyasal ve toplumsal uzlaşma sağlandıktan sonra ele alınması gereken ve asla ayaküstü kararlarla yönlendirilemeyecek çok önemli konulardır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber