Polis memurunu kaçıran 2 PKK'lıya müebbet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın İdil ilçesinde polis memuru Hakan Açıl'ın kaçırılması eylemine katıldıkları gerekçesiyle yargılanan terör örgütü PKK üyesi 2 sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, sanıklar Abdulkadir Yurcu ve Cemal Düzenli hazır bulundu.

?ÖRGÜTE AĞABEYİMİ BULMAK İÇİN GİTTİM?

Son savunmasını yapan sanık Yurcu, üzerine atılı eylemle bir ilgisinin olmadığını ileri sürerek, ?Kendim samimi bir şekilde Türk adaletine güvenerek, güvenlik güçlerine teslim oldum? dedi.

Sanık Yurcu, önceki duruşmada İstanbul'da adı İrina olan bir Rus vatandaşı ile arkadaşlık yaptığını ve onunla birlikte 2001 yılında Moskova'ya gittiğini belirterek şöyle dedi:

?3 yıl Moskova'da yaşadım. Daha sonra ağabeyim Abdurrahman Yurcu'yu bulmak için terör örgütü PKK ile bağlantısı olan kişilerle tanıştım. Bu kişiler beni önce İran'ın başkenti Tahran'a oradan da Irak'ın kuzeyine gönderdiler. Örgüte ağabeyimi bulmak için gittim. Onlara ısrarla ağabeyimi görmeye geldiğimi söyledim. Ağabeyim ile ilgili bilgi alamadım. Irak'ın kuzeyindeki kampta 3 ay askeri eğitim aldım. Daha sonra örgütten kaçtım ve 26 Şubat 2006 tarihinde Mardin'in Kızıltepe ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldum. Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyorum.?

?POLİS MEMURUNU KAÇIRAN GRUPTAYDIM?

Diğer sanık Cemal Düzenli ise yakalandıktan sonra güvenlik güçlerine örgütle ilgili olarak ayrıntılı yer göstermelerde bulunduğunu belirterek, Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istediğini söyledi.

Sanık Düzenli, 9 Ekim 2005 tarihinde İdil-Midyat karayolunda yol kesme eylemine katıldığını belirterek, ?Polis memurunu kaçıran gruptaydım. Ben yolun kesildiği yere inmedim ve polis memuru Hakan ya da yanındakiyle muhatap olmadım. Şahsın polis olduğu bana sonradan söylendi. Ben olaydan sonra Midyat'a geldim. Bulunduğum eve polis operasyon düzenledi. Çatışma imkanım olduğu halde güvenlik güçlerine teslim oldum. Daha sonra örgütle ilgili ayrıntılı yer göstermelerde bulundum? dedi.

Karar için kısa bir ara veren heyet, sanıkların, TCK'nin ?Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma? suçunu kapsayan 302/1. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdi.

Mahkeme, sanıkların yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, müebbet hapis cezasına dönüştürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber