Görevini niye yaptın cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Haziran 2007 01:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Akdağ, yolsuzluğun üzerine gittiği için Ergüven'i sürgün ettirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yolsuzlukların üzerine gitmesiyle tanınan DENETDE Genel Başkanı Atılay Ergüven hakkında bir yandan soruşturma başlatırken, hemen ardından da Güneydoğu'da bir ilde teftiş için görevlendirildi. Bu görevlendirme, Atılay'ın DENETDE Başkanı olarak etkinliğini azaltma amaçlı "Sürgün" olarak niteleniyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hakkında soruşturma açtırdığı Devlet Denetim Elemanları Derneği (DENETDE) Genel Başkanı Atılay Ergüven'e, ağır bir suçlamada bulunarak, "Görevini yapmamak da bir tür yolsuzluk ve usulsüzlük değil midir" diye yüklendi.

Akdağ, DENETDE Genel Başkanı Ergüven'in, başta Başmüfettiş olarak çalıştığı Sağlık Bakanlığı olmak üzere, kamuda birçok yolsuzluğu gündeme getirdiğinin anımsatılması üzerine, şunları söyledi:

"Görevini yapmamak da bir tür yolsuzluk ve usulsüzlük değil midir? Yolsuzluğun üzerine gidiyormuş, herkes işine baksın. Ben de işimi yapacağım, onlar da işlerini yapacaklar."

KOMİK GEREKÇE

Bakan Akdağ'ın onayı ile Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Ergüven hakkında, "odasında bulunmadığı için evrak tebliği yapılamadığı, mesai saatinde DENETDE'ye gittiği" gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma onayı, Teftiş Kurulu Başkan Vekili Muhammed Gedik ve Yardımcısı Haydar Mezarcı tarafından tutanağa bağlanmıştı.

SAMUR VE TÜRKMENOĞLU SORUŞTURACAK

Ergüven'in soruşturulması görevi müfettişler Hüseyin Samur ve Ayşe Türkmenoğlu'na verildi.

100 TELE MÜFETTİŞ VARKEN

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda yaklaşık 100 müfettişin odası yok. Odaları olmadığı gibi oturacak sandalye ve masaları da olmayan bu müfettişler Teftiş Kurulu ile telefon aracılığıyla irtibat sağlıyorlar. Bu nedenle kurulda bu durumdaki müfettişler, "tele müfettiş" olarak anılıyor. Durum böyle iken; son dönemde Sağlık Bakanlığı'ndaki yolsuzlukları ortaya çıkarılmasında ve kamuoyuna yansıtılmasında payı bulunduğu belirtilen Ergüven hakkında açılan soruşturmada "kasıt" aranıyor.

SORUŞTURMA ARTI SÜRGÜN

Soruşturma kararının hemen ardından Bakan'ın talimatı ile Ergüven'in Güneydoğu'da bir ile teftiş için görevlendirildiği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu kulislerinde bu görevlendirme, "cezalandırma amaçlı" olarak yorumlandı. Böylece, Ergüven'in DENETDE Başkanı olarak Ankara'daki gibi etkin çalışmaya yapamayacağı ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber