Memur ek zam için meydanlara çıkacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) üyeleri memur maaşlarına yapılan zammın gerçekleşen enflasyonun gerisinde kaldığı gerekçesiyle 7 Haziran'da alanlara çıkarak eylem yapmaya hazırlanıyor.

KESK genel merkezinden konfederasyona bağlı sendikalara gönderilen yazıda, "Ücret adaletsizliğine hayır, ek zam istiyoruz" talepli basın açıklamaları için tüm illerde hazırlık yapılması istendi. KESK yönetimi, kamu çalışanlarının maaşlarının, gıda ürünleri ve kiralardaki artışlardan kaynaklanan reel kayıpların da dikkate alınarak, yeniden revize edilmesini isteyecek. Konfederasyon, Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanmasını ve ekonomideki büyümenin karşılığı olarak Temmuz 2007'den itibaren en düşük memur maaşına 300 YTL iyileştirme zammı talep edecek.

KESK'in araştırması, kamu çalışanlarına ortalama yüzde 3.9 olarak yansıyan ocak zammının pek çok ürün için yılın ilk 4 ayındaki enflasyonun gerisinde kaldığı belirtilmişti. Kamu çalışanlarının ücretlerindeki reel kaybın kira karşısında yüzde 2.55 olduğu belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber