Naklen Tayinde Kriter Olmaması, Soru Önergesine Konu Oldu

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı dışında, kamu kurum ve kuruluşlarınında çalışan personelin naklen tayinlerinde ne yazıkki bir kriter bulunmamaktadır. Bu kurumlardan birisi de DSİ Genel Müdürlüğüdür. DSİ, 2005 yılında yayımladığı genelge ile aynı birimde beş yıl görev yapma ve 01.01.2007 tarihine kadar hiçbir şekilde tayin talebinde bulunmama şartını getirmiştir. Ancak Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay'ın verdiği soru önergesinde, DSİ'nin kendi genelgesine dahi uymadığı anlaşılmaktadır. Soru önergesini görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki Haber, "Haber Gönder"e iletilen bilgiler ışığında hazırlanmıştır.

........................................

Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay aşağıdaki soruların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istemiştir.

DSİ Genel Müdürlüğünün 25 Ağustos 2005 tarihli ve 22274 sayılı "KPSS Sonucuna Göre Atanan Personel" konulu DSİ merkez ve taşra teşkilatı birimlerine gönderilen yazısına göre, DSİ Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personelin, kanuni bir hak olan nakil taleplerinin değerlendirilmesinde, aynı birimde beş yıl görev yapma ve 01.01.2007 tarihine kadar hiçbir şekilde tayin talebinde bulunmamaları şartı aranmaktadır.

Taşrada çalışan ve 2000 yılında bölgelerine atanmış olan mühendisler, bu yazıya riayet ederek, 6,5 yıl tayin isteyememiş ve çeşitli güçlüklere göğüs ererek, çetin çoğrafi şartlar altındai bilfiil arazi koşullarında, mesai mevhumu gözetmeksizin, özveriyle çalışmışlardır.

Bu personellerden özellile Artvin İli, DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü emrinde 7 yıldır görev yapan bir kısım personel yazıda bahsedilen şartları tamamladıklarını düşünürek 01.01.2007 tarihinden itibaren nakil talebinde bulunmuşlar, ancak bu talepleri değerlendirmeye alınmamıştır. Bu bilgiler ışığında,

1- Artvin İlinde 7 yılını doldurmuş mühendislerin tayinler, taleplerine ve DSİ Genel Müdürlüğünün ilgili yazısına rağmen halen neden yapılmamaktadır?

2- Tayin talepleri değerlendirilirken, mühendislerin siyasal düşüncceleri ve üye oldukları sendikalara göre mi hareket edilmektedir?

3- İlgili yazıya rağmen 01.01.2007 tarihinden önce Artvin İli, DSİ 26. Bölge Müdürlüğünden personel tayinleri yapılmış mıdır?

4- 01.01.2007 tarihinden sonra Artvin İlinden personel tayini yapılmış mıdır, yapılmış ise yapılan tayinlerde hangi kriterler aranmıştır?

5- Eğer personel tayinleri yapılmış ise, hangi gerekçeler göz önünde bulundurulmuştur ve yapılan bu tayinler, ilgili yazıdaki şartlara uygun mudur?

6- Yapılan tayinler eş durumu özrüne istinaden yapılmış ise, halen eş durumu özründen dolayı tayin talebinde bulunanlar var mıdır? Var ise onların tayinleri neden yapılmamaktadır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber