Mevlana Yılı okullarda da kutlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Çelik, tüm dünya ülkelerinde ve Türkiye'de de çeşitli etkinliklerle kutlanan ''2007 Dünya Mevlana Yılı''nın okullarda da coşkulu bir biçimde kutlanacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tüm dünya ülkelerinde ve Türkiye'de de çeşitli etkinliklerle kutlanan ''2007 Dünya Mevlana Yılı''nın okullarda da coşkulu bir biçimde kutlanacağını bildirdi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Çelik, ''Mevlana Yılı Kutlamaları'' konulu bir genelge yayınladı. Çelik genelgede, UNESCO'nun 2006 yılında düzenlenen genel kurulunda Mevlana'nın doğumunun 800. yılı olan 2007 yılının, barış, sevgi ve hoşgörü adına ''Dünya Mevlana Yılı'' olarak kabul edildiğini hatırlattı. Tüm dünya ülkelerinde ve Türkiye'de de çeşitli etkinliklerle kutlanan ''2007 Dünya Mevlana Yılı''nın okullarda da coşkulu bir biçimde kutlanacağını bildiren Çelik, ders yılının sonuna yaklaşılmış olunmasına rağmen okulların tamamında ve yönetici ve öğretmenlerce Mevlana'nın kişiliği, hayat felsefesi, barış ve hoşgörü adına insanlığa sunduğu mesajların öğrencilere anlatılacağını belirtti.

Çelik, şunları kaydetti: ''Özellikle ilköğretimde Türkçe, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ortaöğretimde Dil ve Anlatım, Edebiyat, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, Sosyoloji, Demokrasi ve İnsan ilişkileri derslerinde Mevlana'nın insanlığa sunduğu hizmetlerden örnekler sunulacaktır. Mevlana temasını işleyen resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecektir. Etkinlikler, 2007-2008 eğitim öğretim yılının birinci dönemini de kapsayacak şekilde planlanacaktır. Okullarımızca düzenlenecek gezi programlarında imkanlar ölçüsünde Mevlana Müzesi'nin de yer almasına özen gösterilecektir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber