Kamu-Sen: Şehit cenazelerinde İslami kuralların dışına çıkılmasın

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HÜKÜMETİ VATANDAŞ AYIRIMI YAPMAMAYA DAVET EDİYORUZ!

Kendisi gibi düşünmeyenleri tehdit eden Başbakan ve Meclis Başkanı'nı bütün vatandaşlara karşı sorumlu olmaya davet ediyoruz. Laflarında demokrat olduğunu iddia eden ancak uygulamalarında kendisi gibi düşünmeyenleri cezalandıran 59. hükümetin başbakanını bütün insanlarımızı sevmeye ve oldukları gibi kabul etmeye davet ediyoruz.

Başbakan vatandaşları emekli, sendikacı, dernekçi diye ayıramaz. Eğer vatandaş en az sayın Başbakan kadar bu ülkede yaşama hakkına sahipse, yaşama hakkını ilgilendiren siyasi kararları alanların başarısızlıklarını da eleştirebilirler.

Vatandaş hükümetleri bugün eleştirmiyor. Ya da bugün protesto etmiyor. Sayın Başbakan iktidar olmadan önce 57. hükümete yapılan protestoları incelesin. Kendisine yapılan protestoların mislinin onlara yapıldığını görür. Bu tahammül meselesidir. Başbakan hükümetin bütün imkanlarını kullanarak başta demokratik kitle örgütleri olmak üzere ülkedeki bütün kuruluşları aynılaştırmak ve kendileri gibi düşündürmek istedi. Bunu başaramadığı için de tepki göstermeye başladı. Vatandaş kendisini ifade etmek için başbakanın sahip olduğu imkanlara sahip değil.

Başbakan televizyon televizyon dolaşıp açılış bahanesiyle kameralar karşısına geçip, vatandaşı suçlamayı başarmıştır. Peki vatandaş kendisini nasıl savunacak? sayın Başbakan suçladığı vatandaşla nerede nasıl karşı karşıya gelecek? Vatandaşın vatandaşlık hakkını vatandaşın oyuyla iktidar olanların engellemesi, başka izmlere ve diktatörlüklere çağrışım yapmaktadır. Ülkede demokrasi sadece birileri gibi düşünenler için olmamalı, insanlar hükümet ulufesi ya da göz dağıyla aynileştirilmemeli.

Başbakan ve Meclis Başkanı tarafından kamuoyunun yanlış yönlendirilmesini doğru bulmuyoruz.

Ülkemiz insanının ciğeri yanıyor. Şehit cenazesi iline, köyüne geldiğinde vatandaşın ne demesini bekliyorsunuz? Sadece şehitlerin birinci derece yakınlarının mı cenazede bulunmasını istiyorsunuz? Unutmayın şehidimiz sadece annesi babası için şehit olmuyor. Bütün Türk Milleti ve vatanın bağımsızlığı bütünlüğü için şehit oluyor. Bu kavramı anlayan herkesin şehit cenazesine katılması gerektiğine inanıyoruz. Buna inanan her türlü basın yayın kuruluşlarının dünyaya Türk Milletinin tepkisini, teröre ve terörist örgüte karşı birlik olduğunu göstermesini bekliyoruz.

Oturup şehit cenazesine katılanları ayrıştırıcı hakaret vari eleştirileri hiç kimse ama hiç kimse haklı bulamaz. Türk Milletinin birliğini hiçbir demeç bozamaz.

Şehit cenazesine katılan aziz milletimizden cenaze namazı kılınırken ve dualar yapılırken İslami kuralların dışına çıkmamalarını rica ediyoruz.

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL MERKEZİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber