Öğrenciler için "VerGİBilir" projesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Çocuklarımızın verginin hem istiklalimiz, hem istikbalimiz olduğunu bilmesi lazım" dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Milli Eğitim Bakanı Çelik, Gelir İdaresi Başkanlığında (GİB) "VerGİBilir Çalışma Protokolü" imza töreni ile 2007 yılı "vergi" konulu yarışmanın ödül törenine katıldı.

Çelik, konuşmasında, ekonomik gücü ve iktisadi bağımsızlığı olmayan ülkenin siyasi bağımsızlığından söz edilemeyeceğini vurgulayarak, "şer odaklarına" karşı güçlü olmak için maddi kaynak gerektiğini söyledi.

"Vergi bilincini ilköğretimden itibaren, yani 'ağaç yaş iken doğrultmaya' yönelik bir mekanizma haline getirmemiz lazım" diyen Hüseyin Çelik, çocuklara anaokulu seviyesinden itibaren verginin öneminin öğretilmesi gerektiğini kaydetti.

Çelik, "Bu program ve gayretler bize eğitim, sağlık, daha çok adalet, güvenlik ve refah olarak geri dönecektir, ben buna inanıyorum. Yeter ki çocuklarımız bunu öğrensinler, algılasınlar" dedi.

Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu ise "verGİBilir" projesiyle vergi bilincinin çocukluktan itibaren geliştirilmesini, yerleştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Arıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, 'VerGİBilir" projesiyle, vergi konusundaki bilgiler farklı eğitim materyalleri aracılığıyla öğrencilere aktarılacak.

Çocuklarda vergi ödeme konusunda olumlu tutum oluşturmayı ya da var olan tutumları olumluya dönüştürmeyi amaçlayan proje ile öncelikle ilköğretim 3., 4. ve 5. sınıflarda öğrenim gören 10-12 yaş grubu öğrencilere ulaşılacak.

Hazırlanacak materyallerle, vergi konusu doğrudan bilgi aktarmaya yönelmeden eğlendirerek öğretilecek.

Proje çerçevesinde power point tarzında bir sunu, öğretmen ve öğrenci kitapları ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden ulaşılacak internet oyunları aracılığıyla vergi konusu anlatılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber