Emekli albayın mal varlığına el konuldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Haziran 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'ÖKK ihalesinde yolsuzluk' davasında hapis cezası alan emekli Albay Recep Yılmaz'ın villasına ve bankadaki 600 bin YTL'sine el konulmasına karar verildi

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) inşaatları ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla açılan davada, sanıklardan emekli Albay Recep Yılmaz'ın eşinin hesabından çekilen 123 bin YTL'nin Hazine'ye geri ödenmesini istedi.

Mahkeme, Yılmaz'ı, "haksız mal edinmek" suçundan 3 yıl 10 ay 20 gün hapse mahkûm ederken, 2002'de edindiği Beylerbeyi'ndeki tripleks villası ile bankadaki 600 bin YTL'sinin zor alımına karar verdi.

Gölbaşı'ndaki ÖKK inşaatlarının yapımını üstlenen müteahhit Ali Osman Özmen'in de aralarında bulunduğu 35 sanığın, "rüşvet almak, vermek, vermeye teşebbüs etmek, şartnameye aykırı mal kabul etmek, ettirmek, memuriyet görevini kötüye kullanmak" gibi suçlardan yargılandığı dava önceki gün sonuçlandı.

Özmen'in 41 yıl 9 ay 6 gün hapse mahkûm edildiği davada yargılanan Yılmaz'ın 2002'de edindiği İstanbul Beylerbeyi'ndeki tripleks villa ile bankada bulunan 600 bin YTL civarındaki Hazine bonosunun da zor alımına karar verdi.

Mahkeme, emekli albayın eşi Ayşe Yılmaz adına Akbank Selimiye Şubesi'nde açılan hesaba yatırılan ve sanığın tutuklanmasından 3 gün sonra bu hesaptan çekilen toplam 123 bin YTL'nin de Hazine'ye ödenmesine hükmetti. Yılmaz'a 280 YTL adli para cezası veren mahkeme, sanığa verilen cezaları da ertelemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber