Tıp merkezlerini uyardı: Katkı payı isterseniz gereğini yaparız

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Haziran 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Birol Aydemir, SSK ve Bağ-Kur'lulara hizmet vermeye başlayan tıp ve kalp, kulak burun boğaz gibi branşlarda hizmet veren dal merkezlerine 'katkı payı' uyarısı yaptı.

SGK Başkanı Aydemir

Aydemir, "Vatandaştan katkı payı almayacağınıza söz verdiniz. Eğer fark isterseniz ya da sistemi suistimale yönelirseniz biz de gereğini yaparız." dedi. Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği 15 Haziran'dan itibaren yürürlüğe giren yeni uygulamayla ilgili bir tanıtım toplantısı düzenledi. Swiss Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan SGK Başkanı Birol Aydemir, tıp ve dal merkezler yöneticilerine daha önce yaptıkları 'SSK ve Bağ-Kur'lulara katkı payı almadan hizmet sunmaya hazırız' şeklindeki sözlerini hatırlattı. "Sizden daha önce verdiğiniz söze uymanızı istiyorum. Sözünüzü tutarsanız hiçbir sorun yaşamayız. Ama fark konusunda ileri boyuta giderseniz biz de gereğini yaparız." uyarısında bulunan Aydemir, tıp ve dal merkezleri fark almadan hizmet sunduğunda bir süre sonra özel hastanelerin de fark ücreti almaktan vazgeçeceğini aktardı. Sağlık sisteminde tümüyle ticari davranan işletmelerin bulunduğunu hatırlatan kurum başkanı, "Sakın siz böyle davranmayın. Vatandaşa iyi hizmet sunarsanız biz de size ödemelerimizi zamanında yaparız ve sağlıklı bir iletişim kurarız. Ama sistemin gediğini bulup bunu kullanmaya çalışırsanız o zaman işler değişir." uyarısında bulundu. SGK'nın çok iyi bir kontrol ve takip sistemi kurduğuna dikkat çeken Aydemir, "Yeni sistemimizde hangi doktorun hangi MR merkezine kaç hasta gönderdiğini bile anında görebileceğiz. Sistemi suistimal edeni hemen tespit edip gereğini yapacağız." diye konuştu. Yasalara aykırı davranan merkezlere ağır para cezaları verilecek, hastaların hayatını tehlikeye atan merkezlerin de sözleşmeleri iptal edilecek.

Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Karataş ise toplantıda dal ve tıp merkezlerinin doktor bulamamasından yakındı. Yeni uygulamaya göre SGK'yla sözleşme yapan merkezlerin belli sayıda tam zamanlı doktor çalıştırmak zorunda olduğunu hatırlatan Karataş, "Doktorlar şimdi iki katı ücretle transfer olmaya başladı. Doktor maaşları 10-15 milyardan başlıyor." şikayetinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber