MİT'tedim dedi, evlenip dolandırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Haziran 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de bir sigorta şirketinde çalışan 1 çocuk annesi 27 yaşındaki Dilek Alkan iki yıl önce evlendiği, kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan 36 yaşıdaki Tuncay Alkan'ın ?ev satın alacağım' diyerek 60 bin YTL'sini aldığını iddia edip, 4'üncü Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı.

2005 yılı Temmuz ayında evlendiği Tuncay Alkan'dan 15 aylık bir kız çocuğu sahibi olduğunu belirten Dilek Alkan (Korkmaz) avukatı Bülent Öztürk, aracılığıyla boşanmak için mahkemeye başvurdu. Eşi Tuncay Alkan ile çalışırken, bir telefon görüşmesinin ardından tanıştıklarını, kendisini MİT mensubu tabip yüzbaşı olarak tanıttığını anlatan genç kadın, ?Bana kimliklerini gösterdi. Antalya'da oteli olduğunu söyledi. Kendisi hakkında fazla araştırma yapmadım. Kısa bir süre sonra evlendik. Çorum'da oturan ailesinin yanında 4 ay kaldık. Ardından Ankara'ya taşındık. Bu evlilikten bir kızımız oldu. Evliliğimiz sürecinde bana ve aileme karşı gayet saygılıydı. Benim ve ailemin güvenini kazandı. Kısa bir süre sonra MİT'tekilerle uyuşamadığını söyleyip bu görevinden istifa ettiğini belirtti. Ankara'da sular idaresinde çalışmaya başladığını söyledi. Bir süre sonra benimkiler ile kızımın doğumunda gelen altınları aldı. Ankara'da yeni ev alacağını ve paranın yetmediğini belirtip benden ve ailemden borç para da aldı. Toplam 60 bin YTL'lik para ve altında bir yıl önce aniden ortadan kayboldu. Bir daha kendisinden haber alamadım. Kaybolana kadar her gün işe gidiyormuş gibi evden çıkıyordu. Hatta kardeşim onu işinin kapısına kadar bırakıyordu. Karakola gidip kayıp başvurusunda bulundum. Bir hafta sonra eve polisler geldi. Eşimin kadınları evlilik vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla arandığını söylediler. Daha önce dolandırdığı bir kadından aldığını polislerden öğrendiğim evi benim üzerime yapmıştı. Savcılık bu yüzden hakkımda soruşturma açtı, ardından sahtecilikten dava açıldı'' dedi.

Eşi hakkında araştırma yaptığını ve evlenme vadiyle, farklı nüfus cüzdanları ile bugüne kadar birçok kadını dolandırdığını öğrendiğini söyleyen Dilek Alkan, ?Bu kadar yüzsüz bir insan görmedim. Yakalandığında yurtdışında bulunan ağabeyimin kimliğini bile kullanmış. Bu beni bir kez daha şoke etti. Böyle bir insanla nasıl evlendim bilmiyorum. Bu evlilik artık yürümez. Başka suçları çıkmasından korkuyorum. Tüm bu yaşananlar beni derinden sarsıp yıprattı. Eşim MİT mensubu değil dolandırıcıymış. Kendisinden maddi ve manevi tazminat istemiyorum. Çünkü bu para ödenmeyecek ve ödese bile başka insanların canını yakacak. Tek isteğim evliliğimin bir an önce bitmesi. Kızıma aylık 300 YTL iştirak nafakası istiyorum. Kızımın velayeti bana verilsin'' dedi.

YAKALANIP TUTUKLANDI

Kendisini MİT mensubu tabip yüzbaşı ve otel işletmecisi olarak tanıtarak kadınları evlenme, erkekleri de işe yerleştirmek vaadiyle dolandıran Tuncay Alkan, geçen 13 Mayıs'ta Eskişehir'de polis tarafından yakalandı. Polise giden S.Ö., Alanya'da otel işlettiğini söyleyen Alkan'ın, kendisine Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde işe yerleştirme vaadinde bulunarak 6 bin dolar istediğini söyledi. Araştırma yapan polis, Tuncay Alkan'ı bir alışveriş merkezinde yakaladı. Alkan'ın, yakalandığında yanında bulunan H.Ç.'ye de kendisini yüzbaşı olarak tanıtıp, evlenme vaadinde bulunduğu anlaşıldı. Alkan'ın, H.Ç.'den otomobilini satmak için vekalet de aldığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan Tuncay Alkan'ın sorgusunda; yedi ay önce Antalya'da iki kadından evlenmek vaadiyle 10'ar bin dolar, İzmir'de iki yıl önce Z.A. isimli bir kadından aynı vaatle 60 bin YTL para evini aldığı, tapusunu da resmi nikahlı eşi Dilek Alkan'ın üzerine geçirdiği, Samsun'da 8 ay önce bir kadının dizüstü bilgisayar aldığı, çeşitli bankalardan, sahte isim kullanark kredi kartı çıkardığı anlaşıldı. Tuncay Alkan, sevkedildiği adliyede tutuklandı.

Dilek Tuncay, eşinin bu suçlarını öğrenince uzun süre kendine gelemediğini ve psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Genç kadının açtığı boşanma davası önümüzdeki günlerde İzmir 4'üncü Aile Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber