Manisa'da üç gün kamu kuruluşlarında yarım gün mesai...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa İl Hıfzıssıhha Kurulu, kamu kurum ve kuruluşlarında 27-28-29 haziran tarihlerinde yarım gün mesai yapılmasını, personelin öğleden sonra izinli sayılmasını kararlaştırdı.

Manisa Valisi Refik Arslan, başkanlığında yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını bir basın toplantısıyla açıkladı.

Öztürk, Manisa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan hava tahminlerinde, sıcaklığın 27-28-29 haziran tarihlerinde Manisa'da 42-44 derecede seyredeceğinin, nem oranının da yüksek olacağının belirtildiğine işaret ederek, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların bu tarihlerde mesailerini 07.00-12.00 saatleri arasına çektiklerini, öğleden sonra idari izinli sayılınmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Kurumlar tarafından vatandaşların mağduriyetlerine yol açmayacak şekilde gerekli tedbirlerin alınmasının da benimsendiğini ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

"27-28-29 haziran tarihlerinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü ve açık alanlarda çalışanlar, kronik hastalığı (kalp, tansiyon, astım, şeker v.b.) olanlar ile hamilelerin belirtilen günlerde tam gün idari izinli sayılmaları hususunda kamu kurum ve kuruluş amirlerinin Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. maddesi gereğince yetkili kılınmasına; Sıcak hava dalgası nedeniyle hayatın olumsuz olarak etkilenebileceği elektrik ve su kesintilerinin yaşanmaması için gerekli tedbirlerin ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından alınmasına karar verilmiştir." Vali Öztürk'ün açıkladığı İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına göre, halkın aşırı sıcaklardan etkilenmemesi için güneş ışığının dik geldiği saatlerde (11.00-16.00) mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması, günlük sıvı kaybının önlenmesi için en az 2 litre su içilmesi, yağlı gıdalardan kaçınılması konusunda duyurular yapılacak.

Öte yandan Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, yaptığı açıklamada, vatandaşların, genel korunma kuralları ile beslenme ve sıvı alımlarına dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber