Alev alan hak otobüsünün frenleri boşaldı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'da alev alan halk otobüsünde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Trafiği aksatmaması için başka bir yere götürülmek istenen, ancak freni boşalınca rampa yolda kontrolden çıkan otobüs, güçlükle durduruldu.

Edinilen bilgiye göre, Muhammet Kan'ın kullandığı 1 Nolu hatta çalışan 45 KR 201 plakalı Manisa Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsü, Celal

Bayar Üniversitesi (CBÜ) İktisat Fakültesi önündeki Bahri Sarıtepe Caddesi ile İzmir-Bursa yolundan geçerken, yanmaya başladı.

Yoldan geçen araçlar ve Manisa Belediyesi İtfaiyesinin müdahalesiyle, yangın büyümeden söndürüldü.

Otobüsün trafiği tehlikeye düşürmeyecek bir yere çekilmesi için sürücü Muhammet Kan direksiyona otururken, itfaiye görevlileri, trafik polisleri ve vatandaşlar aracı itmeye başladı.

Halk otobüsü, trafik polisleri ve vatandaşların desteğiyle, Bursa-İzmir yolu trafiğe kapatılarak, yolun karşı tarafına geçirildi.

Bu sırada araç, rampa yolda bir anda hızlandı. Polis ve itfaiye görevlileri yeniden araçlarına binerek bu kez durdurmak için halk otobüsünün peşine düştü. Şoför Kan, aracı yaklaşık 1 kilometre sonra kaldırıma temas ettirerek güçlükle durdurdu. Çevredekilere korkulu dakikalar yaşatan olay, kötü bir durum yaşanmadan sonuçlandırıldı.

Aracından inen şoför Kan, yaşadığı şoku üzerinden atmaya çalıştı.

Muhammet Kan,"Şoktaydım. Frenlerin tutmayacağı aklıma bile gelmedi, düşünemedik. Kaldırıma sürttürmek suretiyle otobüsü güçlükle durdurabildim" diye konuştu.

Olay yerine çağrılan 112 Sağlık ekibi, dumandan etkilenen şoförü, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesine götürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber