Tıp fakültelerinde personel sıkıntısı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın bu yıl içinde 32 bin 449 sözleşmeli sağlık personeli alma kararı, üniversite ve özel hastanelerde çalışan başta hemşire olmak üzere, yetişmiş sağlık personelinin bakanlık hastanelerine akın etmesine yol açtı.

Bu nedenle, aralarında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hastaneleri, Amerikan Hastanesi, Acıbadem Hastanesi gibi tanınmış birçok üniversite ve özel hastanenin yetişmiş personeli yoğun olarak istifa ettiler. Başta acil servis ve ameliyathane servisleri olmak üzere çeşitli servislerin personel kaybı, bu hastanelerde acil servis ve ameliyathane hizmetlerinde aksamalara yol açtı.

İŞ BARIŞI BOZULDU

Ankara Tıp Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Murat Akal, Sağlık Bakanlığı'nın performans uygulamasıyla personele daha fazla ücret verilebildiğini belirtti. İkisi de aynı hasta profiline hizmet verdiği halde, bu performans ücreti farkının "İş barışını üniversite hastaneleri aleyhine bozduğunu" öne süren Prof. Akal, "İbni Sina ve Cebeci hastanelerimizden 100'e yakın personel ayrıldı. Bunların çoğunluğu hemşire, Acil Tıp Teknisyeni ve Radyoloji teknisyenleri" dedi. Prof. Akal, "Bakanlık performans uygulaması ile aynı işi yapan personele bunun iki katı ücret verebiliyor" dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de, personelinin büyük bölümünün, Bakanlığa geçmesi nedeniyle anjiyo laboratuvarında pace-maker (kalbe pil takılması) dışındaki hizmetlere ara verildiğini duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber