'Önce eğitim' dediler!..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye'de geçimini ormandan sağlayan bir köyde, vatandaşlar 2 derslikli okulun ihtiyaca karşılık verememesi üzerine kısıtlı imkanlarına karşın "önce eğitim" diyerek 12 derslikli okul inşaatına başladı.

Kadirli ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Koçlu köyü sakinleri, 130 öğrencinin taşımalı sistemle başka okullara gitmesi yerine, liseye kadar kendi köylerinde eğitimlerini sürdürmesini sağlamak amacıyla muhtar Bayram Ali Palıt'ın öncülüğünde aldıkları yeni okul yaptırma kararını uygulamaya koydu.

Köy girişinde 2 derslikten oluşan eski okul binasının bahçesine, içerisinde laboratuvarı ve anasınıfı da bulunan 12 derslikli yeni eğitim binasının temelini atarak yapımını başlatan köylüler, 3 kattan oluşacak binanın inşaatının yapımında da görev alacak.

Muhtar Bayram Ali Palıt, Orman İşletme Müdürlüğü'nün sağladığı kesime uygun ağaçların işlenerek satılmasından elde ettikleri parayla yaptıracakları okulun, yeni eğitim öğretim dönemine kadar tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek köyde adeta bayram havası yaşandığını söyledi.

Temeline ilk harcı öğrenciler tarafından atılan okulun 600 bin YTL'ye mal olmasının planlandığını anlatan Palıt, "Bize destek olan ve olacak her kişi ve kuruluşa teşekkür ederiz. Önce eğitim sloganıyla başlattığımız bu çalışmanın, tüm Türkiye'de örnek olmasını da istiyoruz.

Çünkü her şeyin devletten beklenmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

FEDAKARLIK

Palıt, okulun yapımı için muhtarlık kasasından ödenecek ve köylülerden sağlanan paranın dışında, kendisinin de 50 bin YTL bağışta bulunduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Maddi desteğini esirgemeyen, gerekirse okul inşaatında çalışma sözü bile veren köylülerimizin gösterdiği duyarlılık, beni fazlasıyla duygulandırdı ve bir o kadar da mutlu etti. Köylülerimizin, çocuklarının eğitimi için kısıtlı bütçelerinden fedakarlık yapması ve eğitimleri için seferler olması, Türkiye'yi daha çağdaş ve ileri ülkeler seviyesine taşımakta en önemli etkenlerden biri olacaktır." Palıt, yeni eğitim binasının hizmete girmesiyle çocukların her gün 30 kilometrelik yolu sabah akşam kat etmek zorunda kalmayacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber