Başbakan Erdoğan: CHP'nin klavuzu karga

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP'yi, 'kılavuzu karga' diyerek suçladı.

Hükümetin yaptığı hizmetlerin CHP'nin Seçim Beyannamesi'nde vaat olarak yer aldığını belirten Erdoğan, "CHP Seçim Beyannamesi'ne meslek lisesi mezunlarının meslek yüksek okullarına gireceği yazıyor. Bizim dönemimizde zaten giriyor. Neyin ne olduğundan haberleri yok. Düşünebiliyor musunuz bunlar Türkiye'yi yönetecek. Birçok konularda derslerini iyi çalışmıyorlar. CHP kılavuzunu yanlış tutmuş. Kılavuzu kara olanın derler. Bunu bilirsiniz. İşte bunların durumu da bu." dedi.

Karabük'te coşkulu bir kalabalığa hitap eden Başbakan Erdoğan, hükümetin icraatlarını ve Karabük'te yaptıklarını anlattı. Kardemir fabrikasından örnek veren Erdoğan şunları söyledi: "4.5 yıl önce Kardemir'in ne halde olduğunun Karabüklü kardeşlerim çok iyi bilir. Batmış bitmiş Kardemir'i nasıl ayağa kaldırdığımızı Karabüklü hemşehrim gayet iyi bilir. Sürekli çalışan güçlü bir Kardemir var."

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Demir ağlarla ördük"sözüne atıfta bulunan AK Parti Lideri, "Ondan sonra demir ağ döşeyen yok Türkiye'ye. Biz geldik, Türkiye tekrar demir ağlarla örülmeye başladı."dedi. Erdoğan İstanbul- Ankara ve Ankara-Konya, Ankara-Sivas arası hızlı tren hatlarıyla döşenip mevcut raylı sistemlerin elden geçirildiğini dile getirdi. Erdoğan, AK Parti'nin hamurunu milletin yoğurduğunu belirterek, "AK Parti Ahmed'in, Mehmed'in, Hasan'ın, Hüseyin'in iktidarı değil, milletin iktidarıdır."ifadesini kullandı.

DİĞER PARTİLER İL MİTİNGİ YAPAMIYOR

Başbakan Erdoğan konuşmasında muhalefet partilerinin az sayıda miting yapmasına eleştiri getirdi. Seçim süreciyle birlikte şu ana kadar 26 miting gerçekleştirdiğini kaydeden Erdoğan, "Diğer partiler bölge mitingleri yapıyor, il mitingleri yapamıyor. Çünkü il il dolaşmaları mümkün değil. Biz il il dolaşıyoruz. Bugün 26 oluyor dolaştığım il sayısı. Halkımla hemhal oluyor bir arada oluyorum." diye konuştu.

Ak Parti Genel Başkanı, bazı muhalefet partilerine oy verecek olan seçmene şu çağrıyı yaptı: " Bunlara gönül vermiş arkadaşlara söylüyorum. Gelin şu kantarı iyi tartalım, iyi çalıştıralım. İyi çalıştıralım da oylarımızı israf etmeyelim. Kaybolan yıllarına yazık oluyor, yazık."

Başbakan Erdoğan dönemlerinde yaşanan ekonomik iyileşmeyi anlatırken Atatürk'le kıyaslama yaptı. Kendilerine 'seçim ekonomisi ne olacak diye sorulduğunu ve dalga geçildiğini' söyleyen Erdoğan, "Üst üste 21 kez hamd olsun Türkiye, Atatürk döneminden sonra en büyük büyüme hızını yakaladı. Gururla bunu söylüyorum, övünerek bunu söylüyorum. Kiminle bunu yaptık iş adamlarıyla, milletimizle Düşmanlıkları ortadan kaldırarak bunu yaptık." dedi.

MHP KENDİLERİNE GÖREV VERİRLER DİYE CHP'YE SU TAŞIYOR

Ak Parti Lideri konuşmasında MHP'yi CHP-DSP ortaklığına su taşımakla itham etti. Erdoğan, "Geçmişte DSP'ye su taşımıştı. Şimdi DSP ve CHP birleşti. Oraya su taşımaya hazırlanıyor. Herhalde kendilerine bir görev verirler diye bekliyorlar. Ama benim milletim böyle bir görevi asla vermeyecektir, ben bunu görüyorum." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan mitingte Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yorumlar da yaptı. Bu süreçte CHP'nin tavrı yüzünden demokrasi skandalı yaşandığını vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu: "Herşey bu kadar iyi giderken bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık. Parlamentoda olanlar demokrasi tarihimiz için bir skandaldır. CHP milletin vekillerinden değil de, bazı kurumlardan icazet alarak bir demokrasi skandalına neden oldu. Anayasa Mahkemesi bir karar verdi. Verdiği bu kararla 'Sayın Gül olamaz' dedi. Bizde dedik ki tashihi karar imkanımız yok. Yani kararın düzeltilmesine yönelik üst makam yok. Üst makam neresi? Millet. Karar millet adına verilmiyor mu? O zaman 'haydi buyrun millete gidelim' dedik. Millete de gitmeyin diyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Milletimiz kimi seçiyorsa başımız gözümüz üstünde yeri var. Yok almaz. Neden? Adının CHP olmasına bakmayın. Bunların cumhurla, halkla alakası yok. O yüzden bu ülkede milletimiz hiçbir zaman bunlara tek başına iktidar vermemiştir."

CUMHURBAŞKANI ATAMAYLA DEĞİL MİLLETİN İSTEĞİYLE OLACAK

Başbakan Erdoğan yeni dönemde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de ipucu verdi. Cumhurbaşkanının atamayla değil millet iradesiyle seçileceğinin altını çizen Erdoğan şunları aktardı: "Tek partili dönemde CHP il başkanları, illerin valisiydi. İşte bunların demokratlıkları bu. Bunların cemaziyel evvellerini biliriz. Oradan gelmedir bunlar. Ve hala bunu yapmak isterler. Neyle, bazı kurumlar vasıtasıyla. Ama tutmayacak bu. Er veya geç milletin dediği olacak. Millet kimi isterse o cumhurbaşkanı olacak. Millet kimi isterse o başbakan olacak. Atamayla değil seçimle, milletin iradesiyle."

TAYYİP BABA SLOGANINA KIZDI

Miting esnasında "İktidar olmamız engellenemez", "İnadına Tayyip"sloganları dikkat çekti. "Kıskananlar çatlasın" tezahüratına Erdoğan, "Çatlamasın. Onlarda AK Parti çatısı altında toplansın." temennisinde bulundu. Kalabalıktan "3-0" diye tezahürat yapılması üzerine keyiflenen Erdoğan, "İnşallah istedikten sona 3'ü de olur, 400'ü de. Yeter ki halk karar versin." şeklinde karşılık verdi. "Tayyip Baba" diye bağırılması ise Erdoğan'ı kızdırdı. Başbakan, "Ben dört tane çocuğumun babasıyım. Bu millet babalardan çok çekti. Allah o tür babaları nasip etmesin bu millete. Atatürk ne diyor millete efendilik olmaz millete hizmetkarlık olur. Biz milletimizin hizmetkarıyız."cümlesini kullandı. Kalabalığın 23 Temmuz'da Karabük'e davetini Erdoğan, "O gün her yerden çağırıyorlar. Nasıl geleceğiz Hükümetimizi yeniden kuracağız. Kurduktan sonra. Benim Kardemir'e üçüncü gelişim Karabük'e de daha fazla. Tarihinde bir başbakanın üç, dört, beş kere gelmesi söz konusu mu, bi bak." diyerek geri çevirdi.

Erdoğan'ın konuşması sırasında izdihamdan dolayı bir vatandaş rahatsızlık geçirince AK Parti Lideri, "Rahatsız olan mı var? Şurayı açalım. Ambülans nerde." diyerek kürsüden müdahalede bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber