Uluslararası Af Örgütü: Polis ve Jandarma işkence yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye konulu bir raporunda, polis ve jandarmasının "işkence yaptığı, kötü muamelede bulunduğu ve cinayet işlediği" ileri sürülerek, "bu eylemlerinin cezasız kalmaya devam ettiği" iddia edildi.

Örgütün raporunda, "Polis ve jandarmanın ciddi insan hakları ihlalleri nedeniyle açılan soruşturma ve davaların baştan savma ele alındığı, hakim ve savcıların şüpheli kararlar verdiği, bunun durumun daha ciddi bir hal almasına yol açtığı" öne sürüldü. Raporda, "Sonuçta insan hakları ihlallerinin kurbanları için adalet ya çok geç tecelli ediyor ya da hiçbir zaman hak yerini bulmuyor" iddiasına yer verildi.

'REFORM YAPILMALI'

Raporda, örgütün Avrupa ve Orta Asya Direktörü Nicola Duckworth'un sözleri de aktarıldı. "Türk ceza sisteminde reform yapılmalı" ifadesini kullanan Duckworth, "Türk ceza sisteminde, vatandaşların insan haklarının korunmasına, kurumların ve devlet yetkililerinin çıkarlarından daha fazla önem verilmesi gerektiğini" görüşünü savundu. Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda, "güvenlik güçlerinin cezalandırılmamasının etkenleri arasında, idari gecikmeler, adli süreçteki eksiklikler ile insan hakları savunucuları ve gazetecilere yönelik baskıların bulunduğu" iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber