Eğitim-Sen: TTK'daki hukusuzluklar devam ediyor...

Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Talim Terbiye Kurulu'nda (TTK) özellikle Eğitim Sen üyelerine karşı yönelik hukuksuz uygulamaların artarak devam ettiğini söyledi.

Şimşek yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendisine yandaş yayınevlerinin kitaplarının geri çevrilebilmesini engelleyebilmek için yayınevlerinin itirazları inceleyen komisyonlara hukuk dışı talimat verdiğini ileri sürdü. Komisyondaki öğretmenlerin çalıştıkları birimlere bu talimatı hukuka uygun bulmadıklarını bildirmeleri üzerine, baskı uygulandığını ileri sürdü.

Şimşek, Öğretim Materyallerini Geliştirme ve İnceleme Merkezi Müdürlüğü'nde öğretmen olarak görev yapan sendika yöneticisi Tuğrul Culfa'nın gazetelere açıklama yaptığı gerekçesiyle inceleme ve araştırma başlatıldığını da bildirdi.

Son dönemde TTK içinde hukuksuz bir biçimde kritik görevlere atamalar yapıldığını Şimşek, ?Israrla TTK'dan geçirilmek istenen ders kitaplarının kimlere ve hangi yayınevlerine ait olduğunun açıklanması, kamuoyunun daha doğru bilgilendirilmesini sağlayacaktır. Aksi takdirde yayınların hukuk kuralları çiğnenerek geçirilmesi için bu kadar ısrarcı olunması arkasında hangi ilişkilerin yattığı yönündeki sorular yanıtsız kalacaktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber