3 polis müdürüne sokak çocuğu cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da kent merkezinde trafik ışıklarında bekleyen araçların camlarını silerek para kazanan çocuklar İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in makam aracının camlarını temizlemek isteyince, Kesmez, çocukların sokakta çalışmasını engellememekten sorumlu tuttuğu 3 emniyet amirine 2 saat nöbet cezası verdi.

Alınan bilgiye göre, okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklar kent merkezinin en işlek caddelerindeki trafik ışıklarında bekleyen araçların camlarını silerek para kazanmaya başladılar. Bunun üzerine Emniyet Müdürülüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Çocuk Şube ekipleri, çocukların sokakta çalışmalarını engellemek için uygulamalarını sıklaştırdı.

Kazım Karabekir Caddesi'ndeki trafik ışıklarında bekleyen araçların, camlarını silen 2 çocuk, ışıklara yaklaşan İl Emniyet Müdürü Kesmez'in makam aracının camlarını temizlemek istedi.

Emniyet Müdürü Kesmez, bunun üzerine telsizden, kent merkezindeki Çarşı Polis Karakolu, İkinisan Polis Merkezi ve Çocuk Şubesi amirlerini anons ederek, çocukların sokakta çalışmasının önlenmesi için gerekli duyarlılığı göstermedikleri gerekçesiyle aynı noktada 2 saat boyunca nöbetle cezalandırdı.

Bunun üzerine 3 emniyet amiri, Kazım Karabekir Caddesi'nde nöbet tutmaya başladı.

Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu çocuklar bugün cam siliyorsa yarın gasp, hırsızlık ve benzeri suçlar işleyebilir. Ben de karşılaştığım bu manzara karşısında görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle böyle bir ceza verdim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber