ATM'deki alarm sistemini iptal eden soyguncular 22 bin 320 YTl'yi çaldı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de bir bankanın ATM'sindeki alarm sistemini keserek iptal eden soyguncular oksijen kaynağı ile kestikleri kasadan 22 bin 320 YTL'yi alarak kayıplara karıştı.

Alınan bilgiye göre, Adnan Menderes Bulvarı Öğretmenevi önündeki Garanti Bankası'na ait ATM cihazına gelen hırsız yada hırsızlar gecenin muayyen bir saatinde cihazın dışında bulunan alarm sisteminin kablolarını keserek iptal etti.

Daha sonra kapıdan içeri giren soyguncu yada soyguncular, çelik kasayı oksijen kaynağı ile keserek kasadaki 22 bin 320 YTL'yi alarak kayıplara karıştı. Soygun olayı sabahleyin ATM'ye para koymaya gelen banka görevlileri tarafından fark edildi.

Görevlilerin ihbarı ile olay yerine gelen polisler olay yerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemede, soyguncuların alarm sisteminin kablosunu keserek devre dışı bıraktıklarıtespit edildi.

Yapılan incelemede ise kasada bulanan 22 bin 320 YTL'nin çalındığı belirtildi. Öğretmenevindeki yüzme havuzunun görevlisi bir genç, gece saat 00.30 sıralarında bir kişinin çalan alarm sonrası ATM cihazının yanından koşarak uzaklaştığını gördüğünü söyledi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber