DP, Erdoğan'dan özür bekliyor

Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan,cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a özür borcu olduğunu söyledi.

Erhan yaptığı yazılı açıklamada, Demokrat Parti'nin uzun süredir uzlaşma ve toplumsal mutabakatı savunduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan'ı Ağar'dan özür dilemeye çağırdı. Erdoğan'ın yaptığı son açıklamalarla nihayet toplumsal uzlaşma sağlanmadan cumhurbaşkanı seçiminin Türk siyaseti için bir kriz alanı olmaktan çıkmayacağını anladığını kaydeden Erhan şunları söyledi:

?Demokrat Parti'nin aylardır savunduğu, uzlaşma ve toplumsal mutabakat yaklaşımının doğruluğunu neden sonra teslim eden Başbakan Erdoğan'ın Demokrat Parti'ye ve Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar'a bir özür borcu vardır. Son iki aydır siyaset ahlakına sığmayan bir kibir içinde, meseleyi ana ekseninden saptırarak, bugüne kadar Türkiye'de demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi için mücadele eden Demokrat Parti'yi ve onun sayın genel başkanını ?Demokratik davranmamakla' itham eden başbakan, hata ettiğini kabullenmeli ve millet önünde özür dilemelidir.?

CHP ve MHP'yi de cumhurbaşkanlığı krizinden medet ummakla suçlayan Erhan, ?CHP ne tek başına ne de MHP'nin omuzlarında iktidara gelemeyecektir. Bu millet MHP eliyle sola iktidar ikramını öngören projecileri 22 Temmuz'da sandığa gömecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber