İtiraz sürecine diğer partiler nezaret edebiliyor

Ak Parti'nin, İstanbul'da oy sayım işlemlerine yaptığı itiraza, isteyen diğer partilerin temsilcileri nezaret edebilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Nisan 2019 08:53, Son Güncelleme : 02 Nisan 2019 08:55
İtiraz sürecine diğer partiler nezaret edebiliyor

İstanbul'da seçim sonuçlarına itiraz için Ak Parti şuan için hazırlık yapıyor.

Ak Parti oyların çalındığını değil, bazı sandıkların sonuç tutanaklarında kaydırma yapıldığı, Yıldırım'a yazılması gereken oyların İmamoğlu'na yazıldığı gibi deliller üzerinden yani maddi hatalar üzerinden ilerliyor.

Gazeteci Erem Şentürk, sosyal medya hesabından, sürece ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Şu anda ne oluyor, ne yapılıyor?
Bu sürecin adı "İtiraz"

1) İlçelerden tutanaklar il başkanlığına geliyor. Sıkıntılı görülen, kaydırma, geçerli oyu geçersiz sayma, başka partilere dağıtma vs. gibi tespitlerin olduğu tutanaklar tasnif ediliyor.

2) Daha sonra her tutanak için ilgili ilçe seçim kurullarına teslim edilmek üzere itiraz dilekçeleri yazılıyor. Örneğin Bayrampaşa dilekçeleri Bayrampaşa İçe seçim kuruluna teslim edilecek. Eğer çözüm olmazsa bir üst makam il seçim kuruluna başvurulur.

3) Bu sürecin her aşamasında diğer partilerin temsilcileri ve yetkilendirilmiş avukatları nezaret edebilir. Diğer partililerin dahil olmadığı kapalı bir itiraz süreci olmaz, olamaz.

4) Bu sürecin sonunda YSK dışında hiç kimsenin, hiçbir makamın bir karar verme ve netice ilan etme yetkisi yoktur.

5) Eğer oy kullandığınız ya da görev aldığınız sandıkla ilgili bir problemin olduğunu düşünüyorsanız partinizin il başkanlığına başvurabilir ve araştırmalarını talep edebilirsiniz. Sandık numarası ve problemin tarifiyle birlikte varsa kanıtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber