Yargıtay'ı şoke eden mektup

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL polisinin uyuşturucu tacirlerine yönelik ?Son Nokta? operasyonunda düğümü, Yargıtay'a gelen bir ihbar mektubunun çözdüğü ortaya çıktı. Mayıs ayında Yargıtay Başkanı Osman Arslan'a gönderilen mektupta, Atilla Önder'in yönettiği bir çeteden söz edilerek, çetenin uyuşturucudan elde ettiği kara parayı Ankara'nın Oran semtindeki Yargıtayevi üzerinden akladığı ileri sürülüyordu.

Yargıtayevi'nin adının uyuşturucu tacirleriyle anılması karşısında dehşete düşen Başkan Arslan, iddiaların araştırılması için harekete geçti. Mektubu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderen Başkan Arslan, böylece ?Son Nokta? operasyonunun en önemli halkasını da tamamlamış oldu.

İhbar mektubu üzerine soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, mektupta isimleri geçen çete üyelerinin bir bölümünün İstanbul'da olmaları nedeniyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı irtibat kurdu. Bir süredir çetenin peşinde olan İstanbul polisi de, Ankara'dan gelen bu destekle soruşturmayı genişletti.

Yargıtay'a gönderilen ihbar mektubunda isimleri geçen çete üyelerini teknik takibe alan polis, bu süreçte çete ile bağlantılı bazı hakim ve savcıların isimlerine de ulaştı. Teknik takip neticesinde somut bilgiler ve delillere ulaşan polis, gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra üç ilde eşzamanlı operasyon gerçekleştirerek uyuşturucu tacirlerine ?Son Nokta?yı koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber