KEY sorunu: Hak sahiplerinin sayısı bilinmiyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Listelerin tam oluşturulmaması ve tek numara verilmemesi nedeniyle hesap sahiplerinin sayısını belirlemek oldukça zor 395.8 milyon YTL'nin nasıl dağıtılacağını hak sahiplerinin sayısı belirleyecek. Kişi başına 500-700 YTL rakamının dayanağı yok.

Adına Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemesi yapılanların sayısı tam olarak bilinmiyor. Bir taraftan listelerin tam olarak oluşturulamamış olması sayının tam olarak saptanmasına olanak sağlamıyor. Diğer taraftan 1987-1995 yılları arasında işyeri değiştiren binlerce insan adına tek numaradan ödeme yapılmayıp yeni numara alındığı için hak sahibi sayısı tam olarak saptanamıyor.

ÖDEMEYİ SAYI BELİRLEYECEK

Hak sahiplerine dağıtılması öngörülen tek rakam var. Bu rakam, zamanında ödenmiş veya ödenmesi gereken toplam KEY tutarına göre hak sahiplerine dağıtılacak. Hak sahibi sayısı kaç olursa olsun, ödenecek toplam tutar aynı. Dolayısıyla şimdiden hangi hak sahibinin kaç lira alacağı belli değil.

TUTARIN MİKTARI BELLİ DEĞİL

1999 yılında KEY hesaplarıyla şirket hissesi alındı. Hak sahiplerine ödenecek tutar bu şirket hissesine biçilecek değere bağlı. Yani tutar belli değil. Bu nedenle hak sahiplerinin alacakları para da belli değil. Ödemenin 500-700 YTL arasında olabileceği şeklindeki açıklamaların hesaplanmış dayanağı yok. Sadece bir tahmin. Bu tahmin de muhtemelen şirket hissesi için biçilecek değere esas alınmak üzere açıklanıyor. Bu şekilde açıklama yapmanın mantığı da yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber