Öğretim üyesinden mezun olduğu okula 200 bin YTL'lik yardım

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖĞRETİM ÜYESİNDEN MEZUN OLDUĞU OKULA 200 BİN YTL YARDIM

- MERSİN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY:

- "EĞİTİM ORTAMININ İYİLEŞTİRİLMESİYLE KALİTE DE ARTIYOR"

ÖMER TEMİZ

MERSİN (İHA) - Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Akkız, Mersin'de mezun olduğu köy okulunun 200 bin YTL değerindeki bakım ve onarımını üstlendi.

Burhan Köyü İlköğretim Okulu'nun bakım ve onarım işlerini üstlenen hayırsever Prof. Dr. Hikmet Akkız ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan imza törenine; Vali Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve hayırsever öğretim üyesi katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Aksoy, 5 derslikli Burhan İlköğretim Okulu'nun yaklaşık 200 bin YTL'lik bir onarıma ihtiyacı olduğunu belirterek, Prof. Dr. Akkız'ın bu maliyeti üstlendiğini söyledi. Eğitime yapılan desteklerin oldukça önemli olduğuna işaret eden Aksoy, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim yapması, okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi, eğitimdeki kaliteyi etkileyen unsurlardır. Bu katkıların bundan sonra da artarak devam etmesini diliyorum"

dedi.

Prof. Dr. Hikmet Akız ise, eğitimci olarak böyle bir yardımı gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Okul gerçekten çok zor durumda. Burada başarılı öğrencilerin yetişebilmesi için donanımının ve fiziksel alt yapısının çok iyi olması gerektiğine inanıyorum. Bunu da başarıyla gerçekleştireceğiz. Benim başarılı olduğum okuldan çok daha başarılı araştırmacı bilim adamlarının çıkacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra, Vali Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ersoy ve Prof. Dr. Akız okulun onarımı için hazırlanan protokolü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber