Memur promosyonun tamamını istiyor

Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK, banka promosyonlarının tamamının kamu çalışanlarına ödenmesi gerektiğini belirterek, Başbakanlık Genelgesi'nden önce yapılmış promosyon anlaşmalarının da bu çerçevede yeniden ele alınması gerektiğini kaydetti.

KESK'ten yapılan yazılı açıklamada, 2004 yılı toplu iş sözleşmelerinden beri banka promosyonlarını gündeme getirdikleri belirtildi.

Açıklamada, şimdiye kadar promosyonları Tahakkuk Daireleri'nin aldığını ve istedikleri gibi kullandığının altı çizilerek, promosyonlar ile ilgili Başbakanlık Genelgesi ile hukuki boşluğun doldurulduğu vurguladı.

Genelgenin eksik ve yetersiz kalacağına da dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi: ?Promosyonların tamamı emekçilere verilmelidir. Genelgedeki; yapılan protokoller uyarınca banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte, toplam miktarın üçte birini geçmemek üzere komisyonca belirlenecek tutar, birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabilecektir ifadesi yeni istismarlara yol açacaktır. Tümünün emekçilere verileceği kesin ve açık olarak ifade edilmelidir.?

Genelgeden önce yapılmış promosyon anlaşmalarının da bu çerçevede ele alınması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, bütün kurumların iki üç yıllık anlaşma imzaladığı ifade edildi.

Bu anlaşmaların genelge kapsamına alınmamasının genelgenin göstermeli olmaktan öteye geçemeceği kaydedilen açıklamada, yapılan anlaşmaların tekrar ele alınması gerektiğine dikkat çekildi. Anlaşmada, ?İlgili işyerinde üyesi bulunan tüm sendika temsilcileri oluşturulacak komisyon içinde yer almalıdır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber