Yazıcıoğlu: İnşallah iktidarda yer alacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski BBP Genel Başkanı ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu, "Meclisin dengelerini dikkate alarak fırsat bulursam bu defa iktidarda yer almak istiyorum. İnşallah iktidarda yer almaya çalışacağız" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, bağımsız olarak milletvekili adayı olduğu memleketi Sivas'ta Mevlana Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Anadolu'nun dağını, ovasını, akarsularını, göletlerini, coğrafya kitaplarında okuduğundan çok daha fazla bildiğini söyledi. Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"İnsanlarının, Kürdüyle, Türkmeniyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle, hepsinin evlerine de uğradım, köylerine de uğradım, folklorik özelliklerini biliyorum, yaşam tarzlarını biliyorum. Ben onların hepsini, benim Anadolumun, güzel yurdumun zenginliği olarak gördüm. Ben Kürdüm, Türkmenim, Çerkezim, Boşnağım, Aleviyim, Sünniyim. Ama ben büyük Türk milletiyim."

Konuşmasında hükümeti eleştiren Yazıcıoğlu, "Bu iktidar tam 4,5 yıldır top ayağında oynuyor. Durmadan çalım atıyor. Kime çalım atıyor? Millete çalım atıyor. Sonra da fırsatı bulduğu anda millete gol atıyor. Olmaz, biz millete gol atılsın diye iktidar yapmıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletin sesi, vicdanı olacaklarını ve milletin değerlerini savunacaklarını ifade eden Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının etkili olduğu bir yönetimde kapkaç olmaz, gasp olamaz, bu büyük şehirlerimiz asayişsizlikten kurtulur. Biz Türk devletine tepeden baktırmayız. Biz devleti kullanarak, milleti ve milletin değerlerini ezdirmeyiz. Buna asla müsaade etmeyiz. Onun için Sivas'tan inşallah güçlü bir şekilde gidecek, Türkiye sevdamıza hizmet edeceğiz. Tabii ki oradan aldığımız güçle de Sivas'ın makus talihini değiştirmek için çalışacağız."

Artık hizmet dönemi olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdiye kadar birlikte, beraber hep belirli yerlere kadar gelebildik. Şimdi artık hizmet dönemi olsun istiyorum. Bunun için de inşallah Allah nasip eder, 'Varlığım Türk varlığına armağan olsun' diyen Muhsin Yazıcıoğlu'nu diğer şehirlerden gelen bağımsız adaylarımız da mecliste yalnız bırakmazlarsa, Allah izin ederse, meclisin dengelerini dikkate alarak, fırsat bulursam bu defa iktidarda yer almak istiyorum. İnşallah iktidarda yer almaya çalışacağız. Eğer bu mümkün olmazsa taş yerinde ağırdır, biz muhalefetteyken de çok şeyler yaparız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber