Okul Müdürleri sınavların dengesini bozdu

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Temmuz 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA- Ortaöğretim kurumları sınavı (OKS)ve Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) puanlarına etki eden diploma notlarını Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM'ye yanlış bildiren okul müdürleri gündeme damgasını vurdu. ÖSYM'ye yapılan itiraz sayısı 300'lere ulaşırken, OKS'ye etki eden diploma notu yanlış hesaplanan aday sayısı da 486'yı buldu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, diploma notu yanlış hesaplanan adayların itirazlarını incelemeye aldıklarını belirterek hatanın sorumlusunun okul yönetimleri olduğunu söyledi. Bu ay sonuna kadar konuyla ilgili itirazların kabul edileceğini belirten Yarımağan, "Puanlar resmi kanallardan teyit edildikten sonra gerekli düzeltme yapılacak. Bireysel düzeyde, okulların ortaöğretim başarı puanını yanlış bildirmesine bağlı hatalar var" dedi. ÖSYM yetkilileri merkeze 300'e aşkın itiraz başvurusu yapıldığını bunlardan 150'sinin sonuçlandırıldığını belirtti.

Okul birincisi itiraz etti

ÖSYM'ye başvuranlardan biri de İstanbul Bahçelievler Aka Koleji okul birincisi Batuhan Olkan oldu. Olkan'ın okul birincisi olduğu için '100 tam puan' olarak beklediği ortaöğretim başarı puanı '98,490' geldi. Okula başvuran aile, müdür izinde olduğu gerekçesiyle geri çevrildi. Olkan ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe gönderdi ancak onlardan da henüz yanıt alamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber