Meclisteki 430 itibarlı makam için yarış başlayacak

Haber Giriş : 18 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoğun bir çalışma sonunda tatile giren vekiller, bir yandan da yeni dönemde seçilecek 430 makam koltuğu için yarışa hazırlanıyor. Anayasa ve İçtüzük gereği ilk dönemde 2 yıl için seçilen TBMM görevlerinin süresi Ekim'de bitecek. Meclis açılır açılmaz bu makamlara seçimler için de süreç başlayacak. Seçimi yenilenecek en önemli makam TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 2 yıldır oturduğu başkanlık koltuğu. Ayrıca 4 TBMM başkanvekilliği, 7 katip üyelik ve üç idare amirliği, AK Parti'de 5, CHP'de 3 grup başkanvekilliği, komisyon başkanlıkları ve komisyon üyelikleri de yenilenecek. Milletvekillerinin sahip olmak için kıyasıya yarıştığı bu makamların avantajları şunlar:

* TBMM Başkanı: Devlet protokolünde 2 numaralı koltuk. Cumhurbaşkanı'nın vekili.

* TBMM Başkanvekili: Cumhurbaşkanlığı ve Başkana vekaletin sağladığı itibara ek Meclis'in en geniş makam odası, iki sekreter, kırmızı plakalı araç, şoför, telefon masrafı muafiyeti gibi avantajları var.

* İdare amiri, komisyon başkanı, grup başkanvekili: Makam odası, araç, şoför, çift sekreter

* Komisyon üyeliği: En itibarlı komisyonlar Plan Bütçe ve KİT. Bu komisyon üyeleri, kamudaki işlerini daha rahat halledebiliyor. NATO, AGİT gibi uluslararası komisyon üyeleri ise sık sık yurtdışına çıkıyor.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber