İzmir'de sıcaklık 42.5 derece, ancak rekor kırılamadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR, (DHA)

ENGELLİ, hamile ve kronik hastalığı olan kamu görevlilerine izin verilmesine yol açan sıcaklık artışında İzmir'de gölgede 42.5 dereceye yükseldi. 1938'den bu yana en yüksek sıcaklığın 42.6 derece olarak 9 Temmuz 2000'de kaydedildiğini belirten Meteoroloji Bölge Müdürü Ethem Alaçam, ?Bu 2000'de kaydedilen sıcaklığın altında ancak önümüzdeki haftada sıcaklıklar mevsim normellerinin 4-5 derece üzerinde olacak'' dedi.

Alaçam, hava durumu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

?Dün bölgemizde 42-45 dereceye kadar sıcaklıkları kaydettik. Dün Bölge Müdürlüğü'müzde ölçümümüz 42.5 derece oldu. Aşağı yukarı bütün bölgemizde sıcaklıklar eşit derecelere hemen hemen ulaştı. Ama ölçülen değeri aşan olmadı. Yarından itibaren sıcaklıklar azalacak ama bu azalma mevsim normallerinin altına inmeyecek. Bölgemizde mevsim normali sıcaklıklar 33 ila 36 derece. Önümüzdeki hafta boyunca bölgemizde sıcaklık yine mevsim normallerinin 4-5 derece üzerinde üzerinde, yaklaşık 36 ila 40 derece arasında seyredecek. Bugün 41 derece kabul edersek, mevsim normallerinin 8 derece üzerindeyiz. Şu anda rüzgar olduğu için nem düşecek. Nem daha yüksek olsaydı şikayetler daha da çok artacaktı. Rüzgarın kuvvetli olmasından dolayı şu anda hissedilir sıcaklık aşağı yukarı aynı. Nem yükseldikçe hissedilir sıcaklık artmakta. Ancak hissedilir sıcaklık kişiden kişiye değişir, gençten yaşlısına, çalışandan oturana herkese göre değişir. Biz genellikle hissedilir sıcaklık değerlerini kullanmıyoruz.'' Alaçam, tahminleri 7 güne kadar yaptıklarını belirterek, ?7 güne kadar mevsim normaline ineceği gözükmüyor, yağış da yok. Rüzgar genelde kuzey ve kuzey doğu yönlerinden, özellikle bölgemizde kıyı kesimlerinde kuvvetli olacak. Kuvvetli poyraz bekliyoruz'' dedi.

İzmir'de bugün ve yarın Valilik hasta, özürlü ve hamile kamu çalışanlarına idari izin vermişti. İzir'de hava sıcaklığı yüzünden cadde ve meydanlar boşaldı, zorunlu olmayan dışarıya çıkmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber