Emniyette rütbe ve terfi heyecanı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Temmuz 2007 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan ve bir rüst rütbeye terfi eden müdür ve sıralı amirler için rütbe takma töreni düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen rütbe törenine Vali Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Kamil Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş ile rütbeli personel katıldı.

Tören öncesi konuşan Emniyet Müdürü Çolak, Erzurum'da görev süresini tamamlayıp başka illere ataması yapılan ve bir üst rütbeye terfi eden teşkilat mensuplarına başarı temennisinde bulundu. Rütbeli personelin astının hal ve hareketlerini kontrol etmekten, kanun, yönetmelik ve tüzüklerin kendisine verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanmaktan çekinmemesini isteyen Çolak,"Görevinizi yaparken mahiyetinizdekileri yetiştirmek hal ve hareketlerini takip ve kontrolden sorumlusununuz" dedi.

Daha sonra konuşan Vali Güvenç ise modern devletleri ilkel devletlerden ayıran en büyük özelliklerden birisinin asayiş ve güvenlik olduğunu belirterek, "Asayiş ve emniyet bütün devletlerin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Bu şerefli ve mümtaz görevi yapanlar gurur ve onurla yaşamalıdır" diye konuştu.

Daha sonra bir üst rütbeye terfi eden 2 emniyet müdür yardımcısı, 8 amir ile 11 komiser ve başkomisere düzenlenen törenle tütbeleri taktim edildi. Rütbe töreni sonrasında ise tayinci personele Polis Evi'nde öğle yemeği verildi.

Öte yandan Güvenlik Muhabirleri de uzun yıllar Erzurum'da görev yapan ve basın mensuplarına her konuda yardımcı olan Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Sambur ile Pasaport ve Yabancılar Şube Amiri Hasan Dedeşen'e plaket taktim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber